Faatelevaveina le atinaʻeina o pisinisi fualaau faisua puipuia i le itu i saute o Xinjiang

I tausaga talu ai nei, faatasi ai ma le malosi o le atinaʻeina o fale gaosi fualaau faisua i Xinjiang, o le Tarim Basin o loʻo faasolosolo malie lava ona faatofa atu i le tulaga o le tele o fualaau faisua fou e faʻalagolago i le fesiitaiga mai fafo.

I le avea ai o se tasi o vaega faʻapitoa ma vavalalata o le mativa loloto, ua fuafua Kashgar e fausia se 1 miliona mu maualuga fualaʻau fualaʻau i le 2020, faʻateleina le sapalai o fualaau faisua i le lotoifale, faʻalautele le filifili pisinisi fualaau faisua, ma avea le gaosiga o fualaau faisua ma taʻutaʻua pisinisi. ia faateleina tupe maua a le aufaifaatoaga.

Talu ai nei, na matou vaaia ai i Kashgar (Shandong Shuifa) fale gaosi fualaau faisua faʻaonaponei i Xinjiang, o loʻo i le taulaga o Shule County, Kashgar, e sili atu i le 100 tagata faigaluega ma le tele o masini tetele ma meafaigaluega o loʻo i lalo o le malosi o le fausiaina, ma sili atu i le 900 greenhouses o loʻo fausiaina. o lo'o fa'atulaga lelei, lea ua foliga mai.

I le avea ai o se poloketi faatosina o le fesoasoani a Shandong i Xinjiang, na amata fausia ai le paka fale gaosi oloa i le 2019, e aofia ai se vaega o le 4711 mu, faatasi ai ma le fuafuaina o tupe teufaafaigaluega o le 1.06 piliona yuan. Fuafuaga I o loʻo fuafua e fausia le 70000 sikuea mita o le atamai Dutch greenhouse, 6480 sikuea mita o le totoina o fatu ma le 1000 greenhouses.

Tarim Basin e mauoa i le malamalama ma le vevela punaoa, ae e latalata i le toafa, ma salinization ogaoga palapala, eseesega vevela tele i le va o le taeao ma le afiafi, tau leaga faifai pea, nai ituaiga totō fualaau faisua, maualalo fua, gaosiga i tua ma faiga faagaoioia, ma vaivai. gafatia e le tagata lava ia o fualaau faisua. O le avea o Kashgar o se faʻataʻitaʻiga, 60% o fualaau faisua e manaʻomia ona faʻafeiloaʻi i le taumalulu ma le tautotogo, ma o le tau faʻatau atu o fualaau faisua e masani ona maualuga atu nai lo taulaga i fafo atu o Xinjiang.

O Liu Yanshi, o le tagata e pulea le paka pisinisi fualaau faisua ma le sui pule sili o Xinjiang Donglu vai pulea faatoaga atinae Co., Ltd. o le Shandong Shuifa vaega, faailoa mai o le fausiaina o le paka pisinisi fualaau faisua o le faailoa atu o le tekinolosi totō fualaau faisua matua a Shandong. i le itu i saute o Xinjiang, tulia le atinaʻeina o Kashgar alamanuia fualaau faisua, ma foia faafitauli o le maualalo o le gaosiga o fualaau faisua i le lotoifale, nai ituaiga, taimi puupuu lisi ma tau le mautu.

A maeʻa le paka faʻaonaponei o fualaau faisua, e mafai ona gaosia le 1.5 miliona tone o fualaau faisua fou i le tausaga, faʻatasi ai ma le gaosiga o fualaau faisua taʻitasi o le 1 miliona tone, ma tuʻuina atu 3000 galuega.

I le taimi nei, e 40 greenhouses na fausia i le 2019 o loʻo faʻaogaina mautu, ma o le 960 greenhouses o loʻo totoe o loʻo fuafua e faʻaaogaina i le faaiuga o Aokuso 2020. Ona o le au faifaatoaga i le itu i saute o Xinjiang e le masani i le totoina o greenhouses, o loʻo sauni pisinisi e faʻavae. a'oga fa'aa'oa'oga fa'ato'aga e fa'aa'oa'o ai se vaega o tagata faigaluega fa'apitoa ma tomai fa'apisinisi e ulufale i le paka mo galuega. E le gata i lea, na faʻafaigaluegaina foi e le atinaʻe le sili atu i le 20 tagata tomai faʻapitoa i le totoina o greenhouses mai Shandong, faʻakonekarate 40 greenhouses greenhouses, ma faʻavaveina le aʻoaʻoina o le totoina o tekinolosi i le lotoifale.

O Wu Qingxiu, o se tagata totō mai Shandong, na sau i Xinjiang ia Setema 2019 ma o loʻo faʻakonekarate nei 12 greenhouses * I le ono masina talu ai, sa ia totoina tamato, pepa, meleni ma isi fualaʻau faʻatoʻaga. Na fa’ailoa e lea tama’ita’i i le au tusitala, o lea ua i ai le fale’ele’ele i le tulaga o le fa’aleleia atili o le palapala ma o lo’o fa’amoemoe o le a maua ni tupe mama i totonu o le tolu tausaga.

I le faaopoopo atu i le lagolago malosi a itumalo e fesoasoani ia Xinjiang, ua siitia foi e Xinjiang le atinaeina o pisinisi fualaau faisua i le itu i saute o Xinjiang mai se tulaga maualuga ma faaleleia atoatoa le malosi mautinoa o le tuuina atu o fualaau faisua i Xinjiang. I le 2020, na faʻalauiloa ai e Xinjiang le faʻatinoga o le tolu-tausaga fuafuaga faʻatino mo le atinaʻeina o pisinisi fualaau faisua puipuia i le itu i saute o Xinjiang, lea o loʻo fuafua e fausia se faiga faʻaonaponei faʻaonaponei, gaosiga faiga ma pulega.

E tusa ai ma le fuafuaga faʻatino, o le a taulaʻi le itu i saute o Xinjiang i le atinaʻeina o fale faʻatoʻaga a le au faifaatoʻaga ma faʻalauteleina le fua o faʻatoʻaga fale. I le auala o le malosi o le totoina o fatu, faʻalauiloa le faiga o le totōina o le "vave o le tautotogo ma le tuai o le tautoulu" i le fanua ma le fale faʻailoga, iloa le atoatoa o le faʻapipiʻiina o nofoaga autu mo le totoina o fatu laau i le itumalo ma le taulaga ma le faʻaogaina atoa o manaʻoga o fualaau faisua i le nuʻu. , ma taumafai e ausia le sini o le faateleina o tupe maua faaletausaga o le 1000 yuan i le lotoa.

I totonu o le nofoaga autu o le totoina o fatu laau o le taulaga o kumusilik, Shule County, o loʻo faʻatupuina e le toʻatele o tagata nuʻu i totonu o le greenhouse. Fa'afetai i le * fesoasoani a le 'au a le nu'u o Xinjiang Academy of Agricultural Sciences, o le 10 greenhouses o lo'o i ai nei ma le 15 greenhouses o lo'o fausia ua fa'aleleia i le "5g + Initaneti o mea", ma o fa'amatalaga fa'amatalaga o greenhouses e mafai ona fa'atautaia ma pulea mamao e ala i telefoni feavea'i. .

Faatasi ai ma le fesoasoani a lenei "mea fou", o le nofoaga autu o le totoina o fatu o le Kusilik Township * o le a totoina le sili atu i le 1.6 miliona "vave tautotogo" fualaau faisua, vine ma fua o le mati i le 2020, e maua ai ituaiga uma o fatuga maualuga mo le sili atu i le 3000. fale fualaau faisua i totonu o nuu e 21 o le taulaga.


Taimi meli: Aukuso-02-2021