O le maualuga o le vevela na afaina ai le faatauina atu o fualaau faisua Italia i le 20%

E tusa ai ma le EURONET, o loʻo taʻua ai le European Union News Agency, Italia, pei o le tele o atunuu Europa, talu ai nei na taia e se galu vevela. Ina ia mafai ona feagai ma le vevela o le tau, na taumafai tagata Italia e faʻatau fualaau aina ma fualaau faisua e faʻamalolo ai le vevela, ma iʻu ai i le maualuga o le 20% o le faʻatauina o fualaau faisua ma fualaau aina i le atunuʻu.

Ua lipotia mai o Iuni 28 taimi i le lotoifale, na tuuina atu ai e le matagaluega o le meteorological Italia se lapataiga mumu maualuga i le 16 aai i le teritori. Na taʻua e le matagaluega o meteorological Italia o le vevela o Piemonte i matu sisifo o Italia o le a oʻo i le 43 tikeri i le aso 28, ma o le somatosensory temperature o Piemonte ma Bolzano o le a sili atu i le 50 tikeri.

O le * lipoti fou o fuainumera maketi na tuuina mai e le Italia o faatoaga ma lafumanu asosi na faailoa mai ai na aafia i le vevela o le tau, o le faatauina atu o fualaau faisua ma fualaau aina i Italia i le vaiaso talu ai na ausia se faamaumauga maualuga talu mai le amataga o le taumafanafana i le 2019, ma le aofaʻi o le faatauina mai. malosi o le sosaiete ua matua faateleina i le 20%.

Fai mai le asosi a le au faifaatoaga a Italia ma le lafumanu, o le vevela o le tau ua suia ai le masani a le au faatau, ua amata ona aumai e tagata meaai fou ma maloloina i luga o le laulau po o le matafaga, ma o tulaga ogaoga o le tau e fesoasoani i le gaosiga o fualaau suamalie suamalie.

Ae ui i lea, o le maualuga o le vevela o le tau e iai foi se aafiaga leaga i le gaosiga o faatoaga. E tusa ai ma faʻamaumauga o suʻesuʻega a le Italia faʻatoʻaga ma faʻalapotopotoga faʻaleleia manu, i lenei taamilosaga o le vevela o le tau, o le fua o le meleni ma le pepa i le Po River Plain i le itu i matu o Italia na leiloa le 10% i le 30%. Ua aafia foi manu i se tulaga faapitoa o le maualuga o le vevela. O le gaosiga o le susu o povi susu i nisi o faatoaga ua faaitiitia i le tusa ma le 10% nai lo le masani.


Taimi meli: Aukuso-11-2021