Alamanuia malosi — “Mexican” style e-commerce “Blue Sea” model

O le faʻamaʻi ua matua suia ai le auala e faʻatau ai tagata Mekisiko. E tusa lava pe latou te le fiafia i faʻatauga i luga ole laiga, peitaʻi, a o tapunia faleoloa, ua amata ona taumafai tagata Mekisiko ma fiafia i luga o le initaneti faʻatau ma tiliva fale.

A'o le'i loka tele ona o le COVID-19, sa i ai i luga o le tulaga maualuga le fa'atauva'a a Mekisiko, ma se tasi o le maualuga o le fa'atupulaia o le fa'atau oloa i le lalolagi. E tusa ai ma le Statista, i le 2020 toetoe lava 50% o tagata Mekisiko na faʻatau i luga o le initaneti, ma i le lotolotoi o faʻamaʻi, o le aofaʻi o tagata Mekisiko faʻatau i luga o le initaneti ua paʻu ma ua faʻamoemoe e siitia i le 78% i le 2025.

O faʻatauga faʻasalalau o se vaega taua o le maketi e-fefaʻatauaʻiga a Mekisiko, ma e tusa ma le 68 pasene o tagata faʻatau i Mekisiko e faʻatau i luga o nofoaga faʻavaomalo, e oʻo atu i le 25% o le aofaʻi o faʻatau. E tusa ai ma se suʻesuʻega a McKinsey Consultancy, 35 pasene o tagata faʻatau e faʻamoemoe e faʻaleleia le faʻamaʻi seia oʻo i le afa lona lua o le 2021, ma o le a faʻaauau pea ona faʻatau i luga ole laiga seʻia uma le faʻamaʻi. O isi e talitonu e tusa lava pe a maeʻa le faʻamaʻi, latou te filifili pea e faʻatau i luga ole laiga aua ua avea ma vaega o latou olaga. Ua lipotia mai o meaafale ua avea ma taulaiga o faatauga i luga o le initaneti Mekisiko, ma toetoe lava 60 pasene o tagata faʻatau e faʻatau meaafale, e pei o mattress, sofa ma mea umukuka. I le feagai ai ma le faʻamaʻi o loʻo faʻaauau pea ona sosolo, o le a faʻaauau pea tulaga o aiga.

E le gata i lea, o le taʻutaʻua o faʻasalalauga faʻasalalau ua maua ai foi avanoa mo le atinaʻeina o pisinisi i Mekisiko, ona o le tele ma le tele o tagata faʻatau e kiliki i luga o faʻatauga upega tafaʻilagi e ala i faʻasalalauga faʻasalalau. O tagatanuu Mekisiko e faʻaalu toetoe lava fa itula i le aso i luga o faʻasalalauga faʻasalalau, ma Facebook, Pinterest, Twitter ma isi e sili ona lauiloa i le atunuʻu.

O lu'itau autu mo le e-fefa'ataua'iga i Mekisiko o le totogiina ma le fa'aogaina, aua e na'o le 47 pasene o tagata Mekisiko o lo'o i ai teugatupe i faletupe ma e matua popole tagata Mekisiko i le saogalemu o teugatupe. I le tulaga o logistics, e ui lava o loʻo i ai i kamupani faʻatautaia o loʻo i ai nei se faʻasalalauga faʻapitoa, ae o le laufanua o Mekisiko e faʻapitoa, ina ia ausia le tufatufaina atu o le "kilomita mulimuli", e manaʻomia le faʻatulagaina o se numera tele o nofoaga.

Ae o faʻafitauli ua faʻalavelaveina ai fefaʻatauaʻiga i Mekisiko o loʻo faʻatalanoaina, ma o le tele o vaitaele o le atunuʻu o loʻo mafai ona faʻaaogaina e-pisinisi ua faʻaosofia ai le au faʻatau e taumafai. E mafai ona valoia o le aliaʻe mai o le tele o "vasa lanumoana fou", o le a faʻaauau pea le faʻalauteleina o le teritori o fefaʻatauaʻiga a le lalolagi.


Taimi meli: Feb-01-2021