Tele Fa'afitauli Fa'aletonu Fa'alavelave Fefa'ataua'iga i Vietnam-Saina tuaoi

E tusa ai ma lipoti a le aufaasālalau Vietnamese, na faasilasila mai e le Matagaluega o Alamanuia ma Fefaʻatauaʻiga a Vietnam's Lang Son i le aso 12 o Fepuari o le a taofia ai le mauaina o taʻavale o loʻo felauaiga fualaau aina fou i le taimi o Fepuari 16-25 i se taumafaiga e faʻaitiitia ai le mamafa i le sopoia o tuaoi i le itumalo.

E oʻo mai i le taeao o le faʻasalalauga, e 1,640 loli na lipotia mai na paʻulia i le itu Vietnamese o le tuaoi i auala autu e tolu, e pei o le Pasi Faauo , Puzhai–Tan Thanh ma Aidian–Chi Ma. O le tele o nei - o le aofaʻi e 1,390 loli - o loʻo laʻuina fualaau aina fou. E oo atu ia Fepuari 13, o le aofaʻi o loli ua oʻo atu i le 1,815.

Ua afaina tele Vietnam i le faʻamaʻi COVID-19 i masina talu ai, ma le numera o mataupu fou o loʻo latalata nei i le 80,000 i le aso. I le tali atu i lenei tulaga faʻatasi ai ma faʻamaʻi i le taulaga o Baise, o loʻo taoto i le isi itu o le tuaoi i le itumalo o Guangxi, o loʻo faʻamalosia e le pulega a Saina a latou faʻamaʻi ma puipuiga. O lea la, o le taimi e mana'omia mo le kiliaina o tiute ua siitia mai le 10-15 minute talu ai i le ta'avale i ni itula. I le averesi, e na'o le 70-90 loli e mafai ona fa'amama aganu'u i aso ta'itasi.

E ese mai ai, e 160–180 loli e taunuu i le kolosi o tuaoi i Vietnam i aso uma, o le tele o loʻo laʻuina fua fou e pei o le tarako, meleni, ʻoka ma mago. Talu ai o le taimi nei o le seleselega i Vietnam i saute, o le tele o fualaau aina o loʻo ulufale atu i le maketi.

I le Friendship Pass, na taʻua ai e se avetaʻavale o loʻo laʻuina fualaau tarako e leʻi mafai ona ia faʻamamaina aganuʻu talu ona taunuu i ni nai aso talu ai. O tulaga nei ua matua faateleina ai tupe faaalu mo kamupani vaa, ua mumusu e talia poloaiga mo le felauaiga o oloa i Saina ae ua suia i galuega tau femalagaiga i totonu o Vietnam.

Fai mai le failautusi aoao o le Vietnam Fruit and Vegetable Association, o le aʻafiaga o lenei faʻalavelave atonu e le ogaoga e pei o le. tuai ole 2021 , e ui o nisi o fualaau aina e pei o le ula, tarako, mago ma meleni o le a aafia pea. Se'i vagana ua mafai ona foia le tulaga, o le mea lea ua faamoemoe e taitai atu ai i le faaitiitia o tau o fualaau aina i totonu o Vietnam ma auina atu i Saina.


Taimi meli: Mati-07-2022