Na fausia e le kamupani Sipaniolo ni fungicides faanatura e taulima ai siama mu le mata o lau

E tusa ai ma tala fou mai Barcelona, ​​​​Sepania, o le mu o lau laulaau, lea e salalau lautele i le lalolagi atoa ma mafua ai le tele o le tamaoaiga ma lamatia ai le tele o fualaʻau, e tatau ona pulea. O le Matagaluega o Atinaʻe a Sepania, kamupani lainco ma le falemaʻi o le soifua maloloina ma le atinaʻe o le Iunivesite o helona (cidsv) ua faʻatautaia ma le manuia se vaifofo mama mama ina ua maeʻa le lima tausaga o suʻesuʻega faasaienisi. O lenei polokalame e le gata e mafai ona pulea lelei ma puipuia le pala o lau laulaau, ae e iai foi se aafiaga i isi faamai siama e lamatia ai laau toto, e pei o le Pseudomonas syringae maʻi o le kiwifruit ma tamato, Xanthomonas maʻi o fualaau maa ma almond tree, pear fire blight ma isi. .
O le la'au pito o le la'au o lo'o ta'ua o se tasi o fa'ama'i e sili ona leaga i fuala'au fa'ato'aga, aemaise o la'au 'aina. E mafai ona o'o atu ai i le pala ma le pala. I tulaga sili atu ona ogaoga, o le a taʻitaʻia ai le faʻamagoina o laulaau ma lala laau seia oʻo ina mate atoa le laau. I aso ua mavae, o le auala e pulea ai le pala o lau lau e masani lava ona aveese saʻo ma faʻaumatia uma laʻau mamaʻi i totonu o le nofoaga e totō ai ina ia puipuia ai le sosolo pea o siama. Ae ui i lea, o lenei metotia e le mafai ona puipuia atoatoa le salalau atu o le faʻamaʻi pipisi o lau laulaau. O loʻo lipotia mai o lenei vailaʻau faʻamaʻi ua salalau lautele i le konetineta o Amerika, Sasaʻe Tutotonu, Asia ma Europa. O fa'ato'aga leaga e aofia ai le vine, olive, ma'a fuala'au, sekati, citrus ma isi fuala'au 'aina, lea na tele fo'i le gau o le tamaoaiga. E fa'atatau e na'o le tasi le vaega o vine i Kalefonia, ISA, lea e mafua ai le gau o le 104 miliona tala Amerika i tausaga ta'itasi ona o le mu o lau lau. Talu mai le mauaina o le mu o lau laulaau i Europa i le 2013, ona o le televave o le salalau, o le pathogen ua lisiina o se poloketi autu o le puipuiga o meaola faalafua e le European and Mediterranean Plant Protection Organization (EPPO). O suʻesuʻega talafeagai i Europa o loʻo faʻaalia ai a aunoa ma le puipuia ma le faʻatonutonuina lelei, o le a sosolo faʻamaʻi le mata o laulaau i togalaau olive, ma e faʻatatauina o le gau o le tamaoaiga e mafai ona maualuga e pei o le piliona o euro i totonu o le 50 tausaga.
I le avea ai o se R & D ma kamupani gaosi oloa e taulaʻi i le puipuiga o fualaʻau, ua tuuto atu le lainco i Sepania e suʻesuʻe se fofo masani e taulimaina ai le faʻateleina o le salalau o lau laulaau mataʻutia i le lalolagi atoa talu mai le 2016. Faʻavae i luga o suʻesuʻega loloto o nisi o laʻau masani e taua. suauu, lainco R & D matagaluega na amata ona taumafai e faaaoga le suauu taua Eucalyptus e taulimaina siama mu mata lau lau, ma ausia taunuuga lelei. Ina ua mavae lena, o le laau soifua maloloina fou ma atinae nofoaga autu o helona Iunivesite (cidsv), taitaia e Dr. Emilio Montesinos, faalauiloa galuega faatino felagolagomai talafeagai taulai atu i le suauu taua Eucalyptus mo suesuega soofaatasi ma atinae, atili fuafuaina le aoga o le oloa suauu taua, ma faatelevaveina le poloketi mai le falesuesue i le fa'atinoga fa'atino. E le gata i lea, na faʻamaonia e lainco e ala i se faasologa o suʻega o lenei fofo masani e talafeagai foi mo le puleaina o le faʻasalalauina o le Pseudomonas syringae faʻamaʻi o le kiwifruit ma tamato, Xanthomonas faʻamaʻi o fualaau maʻa ma le almond tree ma pear fire blight o loʻo taʻua i luga.
O le autu autu o lenei fofo fou o le pulea masani masani ma le puipuia o auala, lea e matua faigofie lava ona faʻatinoina, ma e leai se faʻaleagaina o laʻau mamaʻi ma manu ma laʻau. O le tuufaatasiga o le oloa e mautu i le maualuga maualuga ma le vevela o le potu, ma e iai sona aafiaga maoae i le puipuia o siama siama pathogenic. Ua lipotia mai o le fungicide faanatura a lainco faatoa maua se pateni oloa i Sepania ma o le a faalauiloa ma faaaoga i le lalolagi atoa i ni nai masina. Amata mai le 2022, o le a muamua ona faia e lainco le resitalaina ma le faʻatagaina i le Iunaite Setete ma le Iuni a Europa, lea na amataina i nisi o atunuu i Amerika i Saute.
Lainco o se kamupani vailaʻau e atiaʻe, gaosia, afifi ma faʻatau atu oloa phytosanitary ma vailaʻau. I le taimi nei, o loʻo i ai i le kamupani le tele o vaifofo mo le puipuiga o fualaʻau, aemaise o le biostimulant fou ma faʻamaʻi meaola. I le taimi lava e tasi, o loʻo faʻamautinoa e le kamupani se faʻataʻitaʻiga faʻaleleia lelei ma gafataulimaina ma le lelei o oloa, faʻafouina tekonolosi ma le faʻaaloalo mo le siosiomaga.


Taimi meli: Ian-12-2022