E tele le avanoa e faia ai e Saina ma Rusia le latou folauga fa'atasi muamua i le gataifale

I le aso 18, na faalauiloa ai e le Matagaluega o le Aufaigaluega a le Matagaluega o Puipuiga a Iapani e faapea, na maua e le Japanese Maritime Self Defense Force e 10 vaa Saina ma Rusia na ui atu i le Tianjin Light Strait i le 8 i le taeao o lena aso, o le taimi muamua lea na fausia ai vaa Saina ma Rusia. na ui atu i le Tianjin Light Strait i le taimi lava e tasi. Na taʻu atu e le au atamamai o le militeri i taimi o le lalolagi e faapea o lenei mea o loʻo faʻaalia ai ua faʻatulagaina e le au Saina ma Rusia se vaʻavaʻa faʻatasi ina ua maeʻa le faʻamalositino "maritime joint-2021", ma e foliga mai o le a faʻataʻamilo i Iapani, lea e atagia atoa ai le maualuga o faiga faʻapolokiki. ma le felagolagomai faamiliteli i le va o Saina ma Rusia i le faatumauina o le filemu ma le mautu faaitulagi.
O le malaga a le va'a a Saina ma Rusia e ui atu i le Jinqing Strait o lo'o tausisia atoatoa tulafono fa'avaomalo.
I le tusa o le 1 i le aoauli i le taimi o Oketopa 11, na maua ai e le Japanese Maritime Self Defense Force le faʻavaeina o le vaʻa a Saina na taʻitaʻia e le vaa Nanchang na folau atu i matu sasaʻe e ui atu i le Chuma Strait i le sami o Iapani e auai i le Sino Rusia "maritime joint-2021. ″ tatala i le aso 14. E tusa ai ma talafou na faʻasalalau e le matagaluega o tala fou a le Russian Pacific Fleet, o le "maritime joint-2021" a le Rusia Saina Navy's faʻataʻitaʻiga faʻatasi a le militeri na muta i le sami o Iapani i le aso 17. I le taimi o le faamalositino, na faia ai e le neivi a atunuu e lua le silia ma le 20 aoaoga tau.
Na lipotia e le matagaluega o le vaavaaiga a le aufaigaluega a le Japanese Self Defense Force i le afiafi o le 18th e faapea o se Sino Russian Naval Formation na folau agai i sasae na maua i le sami o Iapani i sautesisifo o le motu ojiri, Hokkaido i le 8 i le taeao o lena aso. O le fa'avae e aofia ai va'a e 10, 5 mai Saina ma le 5 mai Rusia. Faatasi ai ma i latou, o le sami Saina vaa 055 missile faaumatia Nanchang vaa, 052d missile faaumatia Kunming vaa, 054A missile frigate Binzhou vaa, Liuzhou vaa ma le "Dongping Lake" vaa tuuina atoatoa. O vaa Rusia o le tele o le anti submarine vaʻa admiral panteleyev, Admiral tributz, le vaʻa faʻaeletonika Marshal Krylov, le 22350 frigate leotele ma le Russian Federation toa Aldar zidenzapov.
I lea tulaga, o Zhang junshe, o se tagata suʻesuʻe i le Naval Research Institute, na ia taʻu atu i taimi o le lalolagi i le aso 19 e tusa ai ma tulafono faʻavaomalo talafeagai, o le Jinqing Strait o se Strait e le o se teritori e faʻatatau i le saʻolotoga o folauga ma le vaʻalele, ma vaʻa tau. e maua e atunuu uma le aia tatau o ala masani. O le taimi lea, na folau atu ai le va'a a Saina ma Rusia i le Vasa Pasefika e ui atu i le Jinqing Strait, lea e matua'i ogatasi ma tulafono ma faiga fa'ava-o-malo. E le tatau i atunuu taitasi ona faia ni faamatalaga le talafeagai e uiga i lenei mea.
O Saina ma Rusia o loʻo umia la latou folauga muamua faʻatasi i le gataifale, lea e ono faʻatulagaina i le lumanaʻi
E ese mai i aso ua mavae, ina ua maeʻa le faʻamalositino, e leʻi faia e le vaʻa a Saina ma Rusia se sauniga faʻatauvaʻa, ae na faʻaalia i le Jinqing Strait i le taimi e tasi. Ua manino mai o le taimi muamua lenei ua faia ai e itu e lua se folauga soofaatasi o le gataifale.
Na taʻu atu e Song Zhongping, o se tagata poto faamiliteli, i le Global Times: “O le Tianjin Light Strait o se vasa matala, ma o le ui atu o vaa Saina ma Rusia o loʻo tausisia atoatoa tulafono faavaomalo. O le Tianjin Light Strait e vaapiapi tele ma o le numera o vaʻa Saina ma Rusia e fai si tele, lea e atagia tonu ai le maualuga o le fefaʻatauaʻiga faʻapolokiki ma le militeri i le va o Saina ma Rusia i le faatumauina o le filemu ma le mautu faʻaitulagi.
I le taimi o le faamalositino "maritime joint-2013" Sino Rusia, e fitu vaa Saina na auai i le faamalositino na ulufale atu i le sami o Iapani e ala i le Chuma Strait. Ina ua maeʻa le faamalositino, o nisi o vaʻa sa auai na folau mai le sami o Iapani i le Vasa Pasefika e ui atu i le Zonggu Strait, ona toe foʻi atu lea i le Sami Saina i Sasaʻe e ala i le Miyako Strait. O le taimi muamua lea na folau ai vaa Saina i atumotu o Iapani mo le vaiaso, lea na tosina atu i ai le silasila a le matagaluega o le puipuiga a Iapani i lena taimi.
O le a i ai pea ni mea e tutusa ai i le talafaasolopito. E talitonu Pese Zhongping e faapea “e matua mafai lava ona fealuai solo Iapani” mo le taimi muamua i Saina ma Rusia i le Maritime Strategic auala folau. “Mai le Pasefika i Matu, agai atu i le Pasefika i Sisifo, ma toe foi mai le Miyaku Strait poo le Dayu Strait.” fai mai nisi o au suʻesuʻe a le militeri, afai e te sopoia le Jinqing Strait, liliu i le itu taumatau i saute, liliu i le Miyaku Strait poʻo Dayu Strait, ma ulu atu i le Sasaʻe Saina i Sasaʻe, I lenei tulaga, o se liʻo faataamilo i le motu o Iapani. Ae ui i lea, o le isi avanoa o le liliu i le agavale ma agai i matu pe a uma ona sopoia le Jinqing Strait, liliu i le Zonggu Strait, ulufale i le sami o Iapani ma liʻo Hokkaido Island, Iapani.
O le mafuaʻaga o le "taimi muamua" e sili atu ona gauai atu ona o se amataga fou ma masani i le lumanaʻi, lea e iai se faʻataʻitaʻiga mo Saina ma Rusia. I le 2019, na faʻatulagaina ma faʻatinoina e Saina ma Rusia le vaʻavaʻa faʻataʻitaʻiga muamua a le ea, ma ia Tesema 2020, na toe faʻatinoina ai e Saina ma Rusia le lua vaʻavaʻa vaʻavaʻa. O loʻo faʻaalia ai o le Sino Russian air strategy ua faʻavaeina ma masani. E le gata i lea, o vaʻa uma e lua na filifilia le itu o le sami o Iapani ma le Sami i Sasaʻe o Saina, e faʻaalia ai o Saina ma Rusia o loʻo lagolagoina ma masani ai popolega ma atugaluga e uiga i le mautu lelei i lenei itu. E le o se mea e ofo ai, i le 2021, e ono toe faia e Saina ma Rusia le faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga lona tolu, ma o le fua ma le faʻataʻitaʻiga e mafai foi ona suia i lena taimi. E le gata i lea, i lenei taimi, e aoga le gauai atu pe o le a fesoʻotaʻi le vaʻavaʻa o le ea a Saina Rusia ma Saina Rusia o le vaʻavaʻa faʻatasi faʻatasi e faʻatautaia le tolu-dimensional folauga o le sami ma le ea.
O le vaʻa faʻatasi a le Sino Rusia "e alu i le ala atoa ma faʻataʻitaʻi i le ala atoa" e iai se faʻalavelave malosi
O Victor litovkin, o se tagata matau a le militeri Rusia, na ia taʻua i se tasi taimi o le folauga soofaatasi i le va o le au a Saina ma Rusia e taua tele. “O loʻo faʻaalia ai afai e matua leaga le tulaga faʻavaomalo, o le a tali faʻatasi Saina ma Rusia. Ma o loʻo latou tutu faʻatasi i le taimi nei: i luga o le UN Security Council ma isi malae vaʻaia, o atunuu e lua e tutusa pe tutusa tulaga i luga o le toetoe o mataupu uma. O itu e lua o loʻo galulue faʻatasi i le tulaga o le puipuiga a le atunuʻu ma faʻatautaia faʻataʻitaʻiga faʻatasi a le militeri."
Fai mai Song Zhongping, o le folauga soofaatasi a Sino Rusia o se tulaga maualuga o le taua faaupufai ma le militeri, lea e iai se aafiaga malosi o le lapataiga. O le faamalositino soofaatasi o le sami a Sino Rusia na aofia ai mataupu eseese e pei o le pulea o le ea, anti-vaa ma anti submarine, ina ia faʻamalosia atili ai le vavalalata vavalalata i le va o Saina ma Rusia i fesoʻotaʻiga eseese a le militeri ma togafiti. O le mea lea, o le a "savavali ma faʻataʻitaʻi uma" le au Saina ma Rusia i le faʻagasologa o folauga faʻataʻitaʻi, e faʻaalia ai o le au Saina ma Rusia o loʻo i ai se vavalalata vavalalata faʻatasi, "O lenei gaioiga e faʻaalia ai o Saina ma Rusia o loʻo agai atu i le vavalalata. felagolagomai faamiliteli. Fai mai le Minisita o le Va i Fafo Wang Yi i se tasi taimi, o sootaga a Saina Rusia "e le sili atu soʻo nai lo soʻo", o le mea lea e sili ona popole ai le Iunaite Setete ma ana uo. E talitonu Pese Zhongping o le vavalalata vavalalata i le va o Saina ma Rusia o se lapataiga malosi i nisi o atunuu o fafo ma atunuu lata ane, e lapataia ai i latou e aua neʻi taumafai e suia le faatulagaga faavaomalo ua faʻatulagaina i le UN Charter ma faʻaleagaina ai le filemu ma le mautu faʻaitulagi. O nisi atunuu e le tatau ona taʻitaʻia luko i totonu o latou fale ma faia ni mea le mautonu i le itulagi atoa o Asia Pasefika.
E ui i le mea moni o le aafiaga o le pale fou e leʻi faʻavaivaia ai le sosaiete, o fonotaga maualuga i le va o Saina ma Rusia na faia i lenei tausaga, ma o aʻoaʻoga ma fefaʻatauaʻiga e faia soo. I lalo o suiga tetele i le faʻamaʻi tulaga, o sootaga Sino Rusia ua faʻaalia le maufetuunaʻi ma avea ma malosiaga faʻamautu taua i le lalolagi i aso nei.
I le aso 28 o Iulai ma le aso 13 o Aokuso, na feiloai faalua ai le faipule o le Setete ma le minisita o le puipuiga o Wei Fenghe ma le Minisita o le Puipuiga a Rusia, Shoigu. I le fonotaga mulimuli, na molimauina ai e itu e lua le sainia o pepa galulue faatasi. I le aso 23 o Setema, na feiloai ai Li zuocheng, o le sui o le Central Military Commission ma le ulu o le aufaigaluega a le Matagaluega Soofaatasi a le Komisi o le Militeri Tutotonu, ma Rusia ao auai i le fonotaga a le aufaigaluega lautele a le vaegaau a le malo o le SCO i le dongguz shooting range. i Orenburg, Rusia Grasimov, o le taʻitaʻi o le aufaigaluega lautele a le autau a Ross.
Aokuso 9-13, “West · union-2021″ O le faamalositino na faia i Saina. O le taimi muamua lea ua valaaulia ai e le Vaegaau a le Malo o le Saolotoga ni fitafita Rusia i Saina i se tulaga tele e auai i le faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga na faʻatulagaina e Saina. Fai mai Tan Kefei, le fofoga fetalai o le Matagaluega o le puipuiga a le atunuu, o le faamalositino ua taula ai se tulaga fou o sootaga tetele o atunuu, fausia ai se malo fou o le militeri mo atunuu tetele, suʻesuʻeina se faʻataʻitaʻiga fou o faʻamalositino faʻatasi ma aʻoaʻoga, ma ausia le sini o le faʻamalosia o Saina Rusia fuafuaga faʻalagolago tasi, faʻalolotoina fefaʻatauaʻiga ma felagolagomaʻi ma faʻafefe le Matagaluega o le puipuiga a le atunuʻu Le faʻamoemoe ma le aʻafiaga o le malosi o le taua o le au.
Mai ia Setema 11 i le 25, na auai le Vaegaau a Saina i le "misiona filemu-2021" faʻamalositino faʻatasi a le militeri e tetee atu i faiga faatupu faalavelave a setete o le SCO i le malae fana i Dongguz i Orenburg, Rusia.
Na taʻu atu e Zhang junshe i le Global Times: "O le novel coronavirus pneumonia" o se faamalositino soofaatasi i le va o Saina ma Rusia i lalo o le talaaga o le tulaga fou o le niumonia i le lalolagi, lea e matua faʻatusa ma faʻaalia, ma e malosi lona taua. O le faʻatinoga o loʻo faʻaalia ai le naunautaiga mausali a Saina ma Rusia e puipuia le saogalemu faavaomalo ma faʻaitulagi ma le mautu, e atagia mai ai le maualuga fou o le faiga faʻapaʻaga atoatoa o le galulue faʻatasi i le va o Saina ma Rusia i le vaitau fou, ma atagia ai le maualuga o taua i le va o itu e lua. . O sina fa'alagolago tasi. ”
Na taʻua e se tagata poto faapitoa i le militeri e le taʻua lona igoa, o le tulaga faavaomalo i le taimi nei ua matua suia. O le Iunaite Setete ua faʻapotopotoina paaga e pei o Iapani ma Ausetalia e faʻateleina lana faʻalavelave i Asia Pacific Affairs, lea ua avea ma mea e le mautu i le itulagi o Asia Pacific. I le avea ai o se malosiaga faʻaitulagi, e tatau i Saina ma Rusia ona i ai a latou lava faʻataʻitaʻiga, faʻaleleia le tulaga o le galulue faʻatasi, ma faʻaleleia le lautele ma le loloto o faʻataʻitaʻiga faʻatasi ma aʻoaʻoga.
E talitonu Pese Zhongping mo se vaega toaitiiti o atunuu i sisifo o loʻo taʻitaʻia e le Iunaite Setete, o le galulue faʻatasi i le va o Saina ma Rusia e mautinoa o se taufaʻatau. Ae ui i lea, o le mea tonu lava lea e mafua ai ona faʻamalosia e le Iunaite Setete ana uo e faʻamautu le pule faʻavaomalo o loʻo i ai le tele o faʻafitauli ma faʻalavelave i le lalolagi. "Saina ma Rusia o ni maa taua mo le faatumauina o le filemu ma le mautu o le lalolagi ma le faatumauina o le tulaga faaitulagi. O le mautu o sootaga a Saina Rusia o le a le gata ina aumaia ai le fesoasoani tele i le atinaʻeina o le mamanu o le lalolagi, ae fesoasoani foi i le taofia o atunuu i Sisifo, e aofia ai le Iunaite Setete. O le felagolagomai ma le felagolagomai i le va o Saina ma Rusia o le a le gata ina faʻamautu le tulaga faʻaitulagi, ae fesoasoani foi i le faʻaleleia atili o le galulue faʻatasi o Saina ma Rusia i le loloto ma le lautele E mafai ona atiaʻe. “


Taimi meli: Oke-19-2021