14 masina sosoo! Na pa'u le tau o le ginger i se tulaga maualalo fou

E o'o mai ia Tesema ua tuana'i, o lo'o fa'aauau pea ona pa'u le tau o le ginger. Mai ia Novema 2020 ia Tesema 2021, o loʻo faʻaauau pea ona paʻu le tau o oloa siiatoa mo le 14 masina sosoo.
I le faaiuga o Tesema, e tusa ai ma faʻamatalaga maketi a Xinfadi i Beijing, o le averesi o le tau o le ginger sa na o le 2.5 yuan / kg, ae o le averesi o le tau o le ginger i le vaitaimi tutusa i le 2020 o le 4.25 yuan / kg, o se faʻaititia o le toeitiiti 50% . O faʻamaumauga a le Matagaluega o Faʻatoʻaga ma nuʻu i tua o loʻo faʻaalia ai foi o le tau o le ginger o loʻo paʻu i lalo, mai le 11.42 yuan / kg i le amataga o le 2021 i le 6.18 yuan / kg i le taimi nei. Mo le tusa ma le 80% o le 50 vaiaso, o loʻo faʻaauau pea le taʻimua i le paʻu o oloa a le au faifaatoaga.
Talu mai Novema 2021, ua suia le tau o le fa'atauga o le ginger i totonu o le atunu'u mai le fa'agesegese pa'u i le ma'ulu papa. O le upusii o le ginger mai le tele o mea e gaosia e itiiti ifo i le 1 yuan, ma o nisi e na o le 0.5 yuan / kg. I le vaitau lava e tasi i le tausaga talu ai, e mafai ona faʻatau atu le ginger mai le gaosiga o nofoaga mo le 4-5 yuan / kg, ma o le faʻatauga faʻatau i luga o le maketi e oʻo lava i le 8-10 yuan / kg. A fa'atusatusa i le tau fa'atau i le vaitaimi lava e tasi o le lua tausaga, ua toeitiiti lava o'o i le 90% le pa'u, ma o le tau fa'atauga o le 'ele'ele ua o'o i le tulaga maualalo i tausaga talu ai nei.
O le fa'aluaina o le fa'atupuina o le fanua ma fua o le fua o le mafua'aga autu lea o le pa'u tele o le tau o le 'inisi i lenei tausaga. Talu mai le 2013, ua faʻalauteleina le vaega o le totoina o le ginger i lona tulaga atoa, ma o le maualuga o le tau o le ginger o loʻo faʻaauau pea mo le 7 tausaga sosoo, lea na faʻaleleia atili ai le fiafia o le au faifaatoaga. Aemaise lava, i le 2020, o le tau o le ginger na oʻo i se talafaasolopito maualuga, ma o le tupe mama o le totoina o le ginger i le mu o le fiasefulu afe o yuan. O le maualuga o tupe maua na faaosofia ai le au faifaatoʻaga e faʻateleina le eria. I le 2021, na oʻo atu i le 5.53 miliona mu le vaega o le totoina o le ginger, o se faʻaopoopoga o le 29.21% nai lo le tausaga talu ai. O le gaosiga na o'o i le 12.19 miliona tone, o se si'itaga e 32.64% i le tausaga talu ai. E le gata o le vaega o le totoina na ausia se maualuga fou, ae o fua foi na sili ona tele i le 10 tausaga talu ai nei.
Ole lisi fa'atotonugalemu ma le tau na mafua ai ona le lava le gafatia e teu ai, lea na a'afia ai le tau o le ginger. O le amataga o Oketopa o le tausaga talu ai, o le taimi e selesele ai le fua. Ona o le tele o timuga, na tuai ai le taimi e selesele ai le sina, ma o nisi o sina sa le lava le taimi e selesele ai sa aisa i le fanua. I le taimi lava e tasi, ona o le gaosiga o le ginger e masani lava ona sili atu nai lo tausaga ua mavae, o nisi faifaatoaga ginger e le lava tapenapenaga i le ginger cellar, ma o le sili atu le aoina o le ginger e le mafai ona teuina i le ginger cellar, lea na afaina i le malulu. manu'a i fafo. I le taimi nei, o le tele o le ginger fou o loʻo i luga o le maketi o loʻo i ai i lea ituaiga ginger, ma o le tau o lea ituaiga o ginger e matua maualalo lava.
O le pa'u tele o oloa gaosi mai i fafo, na fa'aitiitia ai fo'i le tau o le sini i maketi i totonu o le atunu'u. I tausaga talu ai nei, o le tele o oloa auina atu i fafo o le ginger o loʻo tumau pea ile 500000 tone, e tusa ma le 5% o le gaosiga o le atunuʻu. I le taimi nei, o loʻo salalau pea le faʻamaʻi i le lalolagi atoa, ma o loʻo feagai le pisinisi o felauaiga i fafo ma luitau tetele. O le si'itia o tau o felauaiga, le lava o le sapalai o koneteina, le tuai o taimi o felauaiga, fa'atonuga o le karantina ma le va o felauaiga o felauaiga ua fa'aumiina ai le taimi atoa o felauaiga ma fa'aitiitia ai le fa'atonuga o fefa'ataua'iga i fafo. E tusa ai ma faʻamaumauga o aganuʻu, o le aofaʻi o oloa auina atu i fafo o le ginger mata i le 11 masina muamua o le 2021 o le USD 510 miliona, o se faʻaititia o le 20.2% i le vaitaimi tutusa i le tausaga talu ai, ma Netherlands, le Iunaite Setete ma Pakisitana o loʻo iai i le pito i luga. tolu.
E tusa ai ma le auiliiliga a tagata mai totonu, o le a pa'ū pea le tau o le ginger i le tausaga a sau ona o le tele o sapalai i le maketi. O le sapalai o loʻo iai nei e aofia ai le ginger tuai faʻatau atu i le 2020 ma le ginger fou e faʻatau atu i le 2021. E le gata i lea, o le faʻasili o le ginger tuai i le nofoaga autu o gaosiga o Shandong ma Hebei e sili atu nai lo lena i le vaitaimi tutusa o tausaga talu ai. E le o se mea e ofo ai, o le a tumau pea le maualalo o tau o le ginger i le lumanaʻi. I le tulaga o le tau averesi o le ginger i le maketi, o le 2022 o le tau maualalo maualalo o le ginger i le lima tausaga talu ai.


Taimi meli: Ian-12-2022