Faatelevaveina le atinaʻeina o pisinisi fualaau faisua puipuia i le itu i saute o Xinjiang

I tausaga talu ai nei, faatasi ai ma le malosi o le atinaʻeina o pisinisi fualaau faisua puipuia i Xinjiang, o loʻo faasolosolo malie lava ona faatofa le Tarim Basin i le tulaga o le tele o fualaau faisua fou e faalagolago i fafo.

I le avea ai o se tasi o nofoaga o loʻo aʻafia ai le mativa, o loʻo fuafua le itulagi o Kashgar e fausia se 1 miliona mu pito sili ona lelei fualaau faisua i le 2020, faʻateleina le sapalai o fualaau faisua i le lotoifale, faʻalautele le filifili o alamanuia fualaau faisua, ma avea le gaosiga o fualaau faisua ma taʻutaʻua pisinisi a faateleina tupe maua a le aufaifaatoaga.

Talu ai nei, i le Xinjiang Kashi (Shandong Shuifa) paka tau pisinisi fualaau faisua i le pito i tua o Shule County, Kashi Prefecture, na matou vaaia ai le silia ma le 100 tagata faigaluega ma le tele o masini tetele ma meafaigaluega o loʻo fausia, ma sili atu i le 900 greenhouses o loʻo fausiaina. sa fa'atulagaina i le fa'asologa, e fa'aalia ai foliga o le afuafua.

I le avea ai o se poloketi faʻaleleia o tupe teufaafaigaluega o le fesoasoani a Shandong i Xinjiang, o le paka o pisinisi o le a amata fausia i le 2019, e aofia ai se vaega o le 4711 mu, faʻatasi ai ma le faʻatupeina o le 1.06 piliona yuan. O le vaega muamua e fuafua e fausia le 70000 sikuea mita o le atamai Dutch greenhouses, 6480 sikuea mita o seedling centre ma 1000 greenhouses.

Tarim Basin e mauoa i punaoa malamalama ma vevela, ae talu ai e latalata i le toafa, o le salinization o le eleele e ogaoga, o le eseesega o le vevela i le va o le taeao ma le po e tele, o le leaga o le tau e masani ona tupu, o le totoina o fualaau faisua e itiiti, o le fua. e maualalo, o le gaosiga ma le fa'agaioiga faiga o lo'o i tua, ma o le fuala'au lava tu'uina atu gafatia e vaivai. Avea Kashgar o se faʻataʻitaʻiga, 60% o fualaau faisua i le taumalulu ma le tautotogo e manaʻomia ona faʻafeiloaʻi, ma o le tau faʻatau atu o fualaau faisua e masani ona maualuga atu nai lo isi taulaga i Xinjiang.

O Liu Yanshi, o le tagata e pulea le paka pisinisi fualaau faisua ma le sui pule sili o Shandong Shuifa vaega Xinjiang Donglu vai pulea faatoaga atinae Co., Ltd., faailoa mai e faapea o le fausiaina o le paka pisinisi fualaau faisua o le faailoa atu o Shandong matua tekinolosi totoina fualaau faisua i totonu. Xinjiang i saute, faʻaosoina le atinaʻeina o pisinisi fualaau faisua Kashgar, ma foia faʻafitauli o le maualalo o fua, nai ituaiga, taimi puupuu lisi ma tau le mautu o fualaau faisua i le lotoifale.

A maeʻa le paka faʻaonaponei o fualaau faisua, o le tausaga faʻaletausaga o fualaau faisua fou o le a oʻo atu i le 1.5 miliona tone, o le gaosiga faʻaletausaga o fualaau faisua o le a oʻo atu i le 1 miliona tone, ma 3000 galuega o le a tuʻuina atu ma le mausali.

I le taimi nei, e 40 greenhouses na fausia i le 2019 o loʻo faʻaogaina mautu, ma o le 960 greenhouses o loʻo totoe o loʻo fuafua e faʻaaogaina i le faaiuga o Aokuso 2020. Ona o le mea moni e le masani le au faifaatoaga i le itu i saute o Xinjiang i le totoina o greenhouses, o pisinisi. o lo'o sauni e fa'atuina ni a'oga fa'aa'oa'oga i fa'ato'aga e a'oa'oina ai se vaega o tagata faigaluega fa'apitoa ma agava'a e ulufale atu i le paka mo galuega. E le gata i lea, na faʻafaigaluegaina foʻi e le kamupani le sili atu ma le 20 tagata tomai faʻapitoa i le totoina o greenhouses mai Shandong, faʻakonekarate 40 greenhouses, ma faʻavaveina le aʻoaʻoina o le totoina o tekinolosi i le lotoifale.

O Wu Qingxiu, o se faifaatoʻaga mai le Itumalo o Shandong, na sau i Xinjiang ia Setema 2019 ma o loʻo faʻakonekarate nei 12 greenhouses * I le ono masina talu ai, na ia totoina tamato, pepa, meleni ma isi fualaʻau faʻatoʻaga. Na fa’ailoa e lea tama’ita’i i le au tusitala, o lea ua i ai le fale’ele’ele i le tulaga o le fa’aleleia atili o le palapala, ma o lo’o fa’amoemoe e toe maua mai se tupe mama i totonu o le tolu tausaga.

I le faaopoopo atu i le lagolago malosi a itumalo i Xinjiang, ua siitia foi e Xinjiang le atinaeina o pisinisi fualaau faisua i le itu i saute o Xinjiang mai se tulaga maualuga, ma faaleleia atoatoa le malosi mautinoa o le tuuina atu o fualaau faisua i Xinjiang. I le 2020, o le a amata e Xinjiang ona faʻatinoina le tolu-tausaga o fuafuaga faʻatino mo le atinaʻeina o pisinisi fualaau faisua puipuia i le itu i saute o Xinjiang, ma fuafua e fausia se faiga faʻaonaponei faʻaonaponei faʻapolopolo fualaau faisua, faiga gaosiga ma le pulega.

E tusa ai ma le fuafuaga faʻatino, o le a taulaʻi le itu i saute o Xinjiang i le atinaʻeina o fale faʻatoʻaga a le au faifaatoʻaga ma faʻalauteleina le fua o faʻatoʻaga fale. Ina ia mafai ona ausia le atoatoaga o le itumalo ma le taulaga nofoaga autu o fatu laau ma le nuu fualaau faisua seedling faamautinoaga manaomia, e tatau ona tatou faalauiloaina le faiga o le totoina o le "vave tautotogo ma le tuai o autumn" i fanua ma fale puipui, ma taumafai e ausia le sini o le faateleina o tupe maua faaletausaga o 1000 yuan i le lotoā.

I totonu o le nofoaga autu o le kumusilik Township, Shule County, o loʻo faʻatupuina e le toʻatele o tagata nuʻu ni fatu laau i totonu o le greenhouse. Fa'afetai i le fesoasoani a le 'au faigaluega a le nu'u o Xinjiang Academy of Agricultural Sciences, o le 10 greenhouses ma le 15 greenhouses o lo'o i ai nei o lo'o fausia ua fa'aleleia i le "5g + Initaneti o mea", ma o fa'amatalaga fa'amatalaga greenhouse e mafai ona fa'atautaia ma pulea mamao e ala i telefoni feavea'i. .

Faatasi ai ma le fesoasoani a lenei "mea fou", o le a totoina e Kumu xilike Township seedling centre le sili atu i le 1.6 miliona "vave spring" fualaau faisua, vine ma fua o le mati i le 2020, e maua ai ituaiga uma o fatuga maualuga mo le silia ma le 3000 fualaau faisua. fale puipui i 21 nuu o le taulaga.


Taimi meli: Iul-20-2021