E oo atu i le 2025, ua faamoemoe e sili atu i le 2.7 miliona le maketi o fualaau aina a Saina!

O le fa'afanua o fuala'au 'aina o le lalolagi na gaosia ma fa'asalalau e Rabobank o lo'o fa'aalia ai le tulaga o lo'o i ai nei ma faiga autu o pisinisi o fualaau 'aina i le lalolagi, e pei o le lauiloa o fualaau 'aina 'aisa i le lalolagi, o le faatoluina o le aofa'i o fefa'ataua'iga o le avoka ma le blueberry, ma le fa'atupula'ia tele o fuala'au 'aina a Saina. fualaau aina fou mai fafo.
Fai mai le lipoti o le maketi o fualaau aina e sili atu le lalolagi nai lo le maketi fualaau faisua. E tusa ma le 9% o fualaau aina ua totoina i le lalolagi atoa o loʻo faʻaaogaina mo fefaʻatauaʻiga faavaomalo, ma o loʻo faʻatupulaia pea lenei vaega.
O fa'i, apu, citrus ma vine e sili ona taatele i fualaau aina faaulufale mai ma oloa auina atu i fafo. O atunuu Latina Amerika o loʻo taʻimua i le faʻatau atu i fafo. O le maketi o oloa faaulufale mai a Saina e tele ma faatupulaia.
E tatau faapefea ona pulea fualaau aina, e pei o se taaloga fou? E tele naua ituaiga o fua. O a ituaiga fua e tatau ona toto i le a le vaitau? O le a le tulafono o le tufatufaina o fualaau aina i totonu o le atunuu?
tasi
O fuala'au 'aisa ma fuala'au 'aina fou ua amata ona ta'uta'ua
E tusa ma le 80% o fualaau aina uma i le lalolagi o loʻo faʻatau atu i foliga fou, ma o loʻo faʻatupulaia pea lenei maketi, faʻatasi ai ma le tele o le tuputupu aʻe i fafo atu o le Iunaite Setete ma Europa. I maketi e sili atu ona matutua, e foliga mai o loʻo faʻafeiloaʻi mea e fiafia i ai tagata faʻatau i fualaau aina masani ma fou, e aofia ai fualaau aisa. E fa'apena fo'i, o le fa'atauina atu o oloa e fa'asaoina e pei o le sua suamalie ma apa fuala'au e leaga.
I le sefulu tausaga ua tuana'i, o le manaoga o le lalolagi mo fualaau 'aina aisa ua si'itia i le 5% i le tausaga. O berries o se tasi lea o fuala'au fa'aaisa autu, ma o le ta'uta'ua o ia fualaau 'aina ua fa'alolotoina ai lenei tulaga. I le taimi lava e tasi, o le manaoga o le lalolagi mo oloa gaosi oloa (e pei o apa, ato ma fagu) o loʻo mautu i le lalolagi atoa, ae o le manaʻoga i Europa, Ausetalia ma le Iunaite Setete e faʻaitiitia i le sili atu i le 1% i tausaga taʻitasi.
lua
O fuala'au fuala'au 'aina e le'o toe taugata
O fuala'au 'aina oona ua fiafia i ai le to'atele o tagata fa'atau ma o lo'o maua le tele o sea maketi i le lalolagi atoa. I se tulaga lautele, o le maketi o fualaau aina suamalie i atunuu atiaʻe e maualuga atu nai lo le tamaoaiga o loʻo tulaʻi mai. Ae ui i lea, o le maualuga o tupe maua e le na o le pau lea o le faʻamoemoeina o le faʻatauina o fualaau aina, aua o le vaega o mea faʻatoʻaga faʻatoʻaga i le aofaʻi o faʻatauga o mea faʻatoʻaga e eseese tele i atunuu taʻitasi, mai le 2% i Ausetalia ma le 5% i Netherlands i le 9% i le Iunaite Setete ma 15% i Suetena.
O mafua'aga o lenei suiga e ono feso'ota'i ma le tau a le supamaketi ma le lelei o le puleaina o fuala'au 'aina ma fuala'au masani ma mea fa'aleaganu'u. I so'o se tulaga, o oloa fa'aletino e fetaui ma mana'oga o tagata fa'atau ma mana'oga maualuga mo le lelei o mea'ai.
tolu
Super food e fa'alauiloa fefa'ataua'iga o fualaau 'aina
O faʻasalalauga faʻasalalau e foliga mai o loʻo i ai se sao sili atu ona taua i le tulaga o le taumafaina o fualaau 'aina, ma o le numera o tagata e talitonu o le mea e taʻua o le "superfood" e aoga tele i le soifua maloloina o loʻo faasolosolo malie ona faʻatupulaia.
Ina ia mafai ona sapalai blueberries, avocados ma isi fualaau suamalie lauiloa i le gasologa o le tausaga, o le tele o atunuu o le lalolagi e faalagolago i oloa faaulufale mai, a itiiti mai mo sina taimi o le tausaga. O le mea lea, ua fa'atupula'ia pea le aofa'i o fefa'ataua'iga o nei oloa.
fa
O Saina o loʻo nofoia se nofoaga i le maketi o le lalolagi
I le sefulu tausaga talu ai, ua si'itia le aofa'i o fuala'au 'aina fou fa'ava-o-malo i le lata i le 7% i tausaga ta'itasi, ma o maketi tetele o lo'o fa'aulufaleina mai i le lalolagi e pei o le Iunaite Setete, Saina ma Siamani ua fa'atosina le tele o le fa'atupulaia. E tusa ai ma le tautalaga, o maketi o loʻo tulaʻi mai e pei o Saina ma Initia ua faʻateleina ma sili atu ona taua i le maketi o fualaau aina i le lalolagi.
O Saina o le kamupani sili ona tele i le lalolagi, ma o lona faaulufale mai ma le auina atu i fafo o fualaau aina fou ma fualaau aina gaosi ua vave foi ona faalauteleina.
E tele mea e mafua ai le tuputupu aʻe o fefaʻatauaʻiga o fualaau aina fou, aemaise lava mo Saina atoa: o le faʻaleleia atili o tulaga avanoa i maketi, suiga o mea e fiafia i ai tagata faʻatau, sili atu faʻapitoa faʻatau oloa, faʻateleina le mana faʻatau, faʻaleleia o logistics, le atina'e o fale teu oloa ma filifili malulu.
E tele fuala'au aina e mafai ona feavea'i i le sami. Mo atunuu Latina Amerika e pei o Chile, Peru, Ekuatoa ma Pasila, e maua ai avanoa maketi i le lalolagi atoa.
"Sami Pineapple", Guangdong Xuwen o loʻo mu. O le mea moni, o le tele o fualaau aina e tutusa ma le pineapple. O le amataga taʻutaʻua e masani ona faauigaina tulaga tulaga ese o le tau ma le eleele + tu ma aga masani faʻatupuina + matua faʻatekonolosi totō, o se faʻavae taua mo le faʻatau ma le tofo.
Faatasi ai ma le atinaʻeina o le tamaoaiga o Saina ma le faʻaauau pea o le faʻaleleia o tulaga o le soifuaga o tagata nofoia, o le a faʻaauau pea le faʻatupulaia o tupe faʻaalu a aiga i fualaau aina. O loʻo faʻamoemoe o le a faʻaauau pea le faʻatupulaia o le maketi o fualaau aina a Saina i le lumanaʻi, e oʻo atu i le 2746.01 piliona yuan i le 2025.


Taimi meli: Sep-06-2021