Saina Laos ma Saina Myanmar uafu o le a toe tatalaina i vaega, ma faʻi auina atu i fafo i Saina ua faamoemoe e toe foi i le masani.

Talu ai nei, ua lipotia mai i luga o le Initoneti e faapea o le uafu o Mohan bota i le va o Saina ma Laos ua amata ona toe taliu mai tagata Lao, ma ua amata foi ona faia le faamasinoga o le kiliaina o uta. I le taimi lava e tasi, o le a toe tatalaina foi le taulaga o Mengding Qingshuihe ma Houqiao gambaidi i le tuaoi o Saina Myanmar.
I le aso 10 o Novema, na suʻesuʻeina ma tuʻuina atu e matagaluega talafeagai a le Itumalo o Yunnan le faʻatinoga o fuafuaga mo le toe faʻaleleia lelei o le kilia o tiute ma pisinisi uta i taulaga o fanua tuaoi (auala), lea o le a faasolosolo malie ona toe faʻafoʻisia le kilia o tiute ma pisinisi uta i uafu e tusa ai ma nofoaga e puipuia ai faʻamaʻi ma taulaga. meafaigaluega, pulega o uafu ma le puipuia ma le pulea o faama'i.
O le fa'aaliga o lo'o fa'ailoa mai ai o taulaga ta'itasi (ala) o le a iloiloina i ni vaega se fa. O le vaega muamua o le a iloiloina ia taulaga e pei ole Qingshui River, Mohan highway ma Tengchong Houqiao (e aofia ai le Diantan channel). I le taimi lava e tasi, o le a iloiloina le faʻamaʻi faʻamaʻi o fua tarako faaulufale mai i Hekou auala tele ma uafu Tianbao. A mae'a le ta'otoga e masani ma mafai ona fa'atonutonuina le fa'ama'i fa'ama'i o Oloa Inbound, e tatau loa ona amata le su'esu'ega fa'asolo.
O le vaega lona lua o ports (auala) ma le tele o le ulufale-ulufale voluma o oloa iloiloina, e pei o buting (e aofia ai mangman auala), Zhangfeng (e aofia ai lameng), guanlei uafu, Menglian (e aofia ai mangxin alalaupapa), Mandong ma Mengman. O le vaega lona tolu o iloiloga o Daluo, Nansan, Yingjiang, Pianma, Yonghe ma isi uafu. O le vaega lona fa o su'esu'ega e suitulaga mo Nongdao, Leiyun, Zhongshan, Manghai, mangka, manzhuang ma isi auala ma le tele o oloa faaulufale mai o oloa tau faatoaga.
Na a'afia i le fa'ama'i i lenei tausaga, e fitu uafu fanua i luga o le tuaoi o Saina Myanmar na tapunia fa'asolosolo mai ia Aperila 7 e o'o ia Iulai 8. Mai ia Oketopa 6, na tapunia ai fo'i le taulaga mulimuli o fefa'ataua'iga o tuaoi o fanua, Qingshuihe port. I le amataga o Oketopa, o le Mohan bot port uta uta ua tapunia mo le sili atu ma le tasi le masina ona o le suʻesuʻeina o se sui avetaʻavale o felauaiga i uta i Mohan i le tuaoi i le va o Saina ma Laos.
O le tapunia o le uafu na faigata ai mo Laos ma Myanmar faʻi ona alu ese mai le aganuʻu, ma faʻalavelaveina le faʻaulufale mai o faʻi faʻi fefaʻatauaʻiga. Faatasi ai ma le le lava o le sapalai i totonu o nofoaga e totō ai aiga, o le tau o faʻi na oʻo i le siʻitia i le masina o Oketopa. Faatasi ai ma i latou, o le tau o faʻi maualuga i Guangxi na sili atu i le 4 yuan / kg, o le tau o oloa lelei na sili atu i le 5 yuan / kg, ma o le tau o faʻi maualuga i Yunnan na oʻo atu i le 4.5 yuan / kg.
Talu mai le aso 10 o Novema, faatasi ai ma le malulu o le tau ma le lisi o citrus ma isi fualaau aina, ua mautu le tau o faʻi aiga ma ua amata ona faia se faʻasaʻoga masani. O lo'o fa'amoemoe o le a vave ona tafe mai le tele o fa'i i totonu o le maketi i totonu o le atunu'u ma toe fa'aauau ai le felauaiga o uta i Saina Laos ma Saina Myanmar uafu.


Taimi meli: Nov-22-2021