Saina: “O le kalaka laititi ua faamoemoe e pule i lenei vaitau”

O le au faifaatoʻaga kalaka a Saina o loʻo i ai nei i le ogatotonu o le vaitau autu o le seleselega, ma o loʻo latou galulue malosi i le mafai e gaosia ai le kalaka maualuga. O le seleselega o lenei tausaga o loʻo faʻamoemoe e sili atu tupe maua nai lo le tau ua mavae, ma o tau e tusa ma le Rmb6.0 i le kilokalama, faʻatusatusa i le Rmb2.4 i le kilokalama muamua.

Fa'amoemoe e la'ititi le kalaka

Ua le sologa lelei le seleselega. Ona o le malulu o le tau ia Aperila, o le aofaʻi o vaega totō na faʻaititia i le 10-15%, lea na mafua ai ona laʻititi le kalaka. Ole vaega ole 65mm garlic e matua maualalo ile 5%, ae o le 60mm garlic e pa'u ile 10% mai le vaitau ua mavae. I se fa'atusatusaga, o le 55 mm kaliki e maua ai le 65% o le fa'ato'aga, ae o le 20% o lo'o totoe e fausia i le 50 mm ma le 45 mm le lapopo'a.

E le gata i lea, o le tulaga lelei o le kalaka o lenei tausaga e le lelei e pei o le tau ua mavae, o loʻo misi se vaega o le paʻu, lea e ono aʻafia ai le maualuga o le faʻapipiʻiina muamua i supamaketi Europa ma faʻateleina tau o le afifiina i le lumanaʻi.

E ui lava i nei luitau, o loʻo agaʻi i luma le aufaifaatoaga. A lelei le tau, e teu uma kalaka ma selesele ma faʻamago i le fanua aʻo leʻi aʻa ma faʻatau atu. I le taimi lava e tasi, o falegaosimea ma fale teu oloa ua amata foi ona faagaoioia i le amataga o le vaitau o le seleselega e faʻaoga lelei ai le tausaga lelei.

O fa'ato'aga fou o lo'o fa'amoemoe e amata i luga o tau o taumafa, ae o le a fa'agesegese le si'itia o tau ona o le maualuga o le fa'atauga a le au faifa'ato'aga. E le gata i lea, o le tau maketi e ono pa'ū pea i ni nai vaiaso, ona o loʻo i ai pea le 1.3 miliona tone o le teuina malulu malulu tuai. I le taimi nei, o le maketi tuai o kaliki e vaivai, o le maketi fou o le kaliki e vevela, ma o amioga faʻapitoa a tagata faʻatauvaʻa ua saofagā i le fesuisuiai o le maketi.

O le seleselega mulimuli o le a manino i vaiaso a sau, ma o loʻo vaʻaia pea pe mafai ona tumau le maualuga o tau.


Taimi meli: Iuni-15-2023