O oloa faaulufale mai o le Durian na maualuga fou i le 2021, ma o le tulaga o le faamai ua avea ma suiga tele i le lumanai.

Mai le 2010 i le 2019, o le faʻaaogaina o le durian a Saina o loʻo faʻaauau pea le tuputupu aʻe vave, ma le fua faatatau o le tuputupu aʻe faaletausaga e sili atu i le 16%. E tusa ai ma faʻamaumauga a le aganuʻu, mai ia Ianuari ia Novema 2021, o le faʻaulufaleina mai o le durian a Saina na oʻo atu i le 809200 tone, faʻatasi ai ma le faʻaulufale mai o le US $ 4.132 piliona. O le maualuga o oloa faaulufale mai i le tausaga atoa i le tala faasolopito o le 604500 tone i le 2019 ma le maualuga o le faaulufale mai o le US $2.305 piliona i le 2020. O le aofaʻi o oloa faaulufale mai ma le aofaʻi o oloa faaulufale mai i totonu o le 11 masina muamua o lenei tausaga ua oʻo i se tulaga maualuga.
Ole mea e maua mai ai le durian i totonu ole atunu'u e nofofua ma e tele mana'oga ile maketi. Mai ia Ianuari ia Novema 2021, na faaulufaleina mai e Saina le 809126.5 tone o le durian mai Taialani, faatasi ai ma le tau faaulufale mai o le USD 4132.077 miliona, e tusa ma le 99.99% o le aofaʻi o oloa faaulufale mai. I tausaga talu ai nei, o le malosi o manaoga o maketi i totonu o le atunuʻu ma le faʻateleina o tau o felauaiga ua mafua ai le siʻitia o le tau o le durian mai fafo. I le 2020, o le averesi tau faaulufale mai o durian fou i Saina o le a oʻo atu i le US $4.0/kg, ma i le 2021, o le a toe siitia le tau, e oʻo atu i le US $5.11/kg. I lalo o tulaga o felauaiga ma faʻafitauli o le kilia o tiute e mafua mai i le faʻamaʻi ma le tuai o faʻatauga tetele o le durian i totonu o le atunuʻu, o le a faʻaauau pea ona siitia le tau o le durian mai fafo i le lumanaʻi. Mai Ianuari ia Novema 2021, o oloa faaulufale mai o le durian mai itumalo eseese ma taulaga i Saina e tele lava ina taulai i Guangdong Province, Guangxi Zhuang Autonomous Region ma Chongqing. Ole aofa'i mai fafo e 233354.9 tone, 218127.0 tone ma le 124776.6 tone, ma o le aofa'i mai fafo e 109663300 US tālā, 1228180000 US tālā ma le 597091000 US tālā.
O le tele o oloa auina atu i fafo o Thai durian e tulaga muamua i le lalolagi. I le 2020, o le aofaʻi o le auina atu i fafo o Thai durian na oʻo atu i le 621000 tone, o se faʻaopoopoga o le 135000 tone pe a faʻatusatusa i le 2019, lea na faʻatau atu i Saina e 93%. Ona o le malosi o le manaoga o le maketi o le durian a Saina, o le 2021 foi o le "tausaga auro" o le faatauina atu o durian a Thailand. O le aofa'i ma le aofa'i o durian o lo'o fa'atau atu i Saina ua o'o i se tulaga maualuga. I le 2020, o le gaosiga o le durian i Taialani o le a 1108700 tone, ma o le tausaga faʻaletausaga e faʻamoemoe e oʻo atu i le 1288600 tone i le 2021. I le taimi nei, e sili atu ma le 20 ituaiga durian masani i Taialani, ae e tolu ituaiga o durian e faʻatau atu i fafo. Saina - Aluga auro, chenni ma le au umi, lea o le tele o oloa auina atu i fafo o le aluga auro durian e tusa ma le 90%.
O le toe faia ole COVID-19 na mafua ai ona faigata ile kiliaina o tiute ma felauaiga, lea o le a avea ma suiga tele mo Thailand durian e leiloa ia Saina i le 2022. Thailand's China Daily lipotia e 11 potu fefaʻatauaʻiga talafeagai i sasaʻe Thailand o loʻo popole pe a faʻafitauli o le kilia o tiute. i uafu Saina e le mafai ona foia lelei i le isi lua masina, o le durian i Sasaʻe o le a pagatia tele le tamaoaiga gau. O le Durian i sasae o Taialani o le a lisiina faasolosolo mai ia Fepuari 2022 ma ulufale atu i le maualuga o le gaosiga o taimi mai ia Mati ia Aperila. Ole aofa'iga ole gaosiga ole durian e fa'amoemoe e 720000 tone, fa'atusatusa i le 550000 tone i Sanfu i sasa'e Thailand i le tausaga talu ai. I le taimi nei, o loʻo faʻaputu pea le tele o pusa oloa i le tele o uafu i Guangxi, Saina. O le taulaga nofoaafi a Pingxiang na tatalaina le tumau ia Ianuari 4 e na o le 150 pusa i le aso. I le fa'ata'ita'iga fa'ata'ita'iga o le tatalaina e le uafu o Mohan le kilia o tu ma aga a Thai, e na'o le 10 kapoti e mafai ona pasia i le aso.
E 11 potu o Pisinisi i Thailand ua talanoaina ma faia ni fofo se lima, ma le faamoemoe e foia faavae le faigata o le auina atu i fafo o fualaau aina Thai i Saina. O faiga fa'apitoa e fa'apea:
1. O le togalaau ma le faʻavasegaina ma le afifiina o laau e tatau ona faia se galuega lelei i le faʻamaʻi puipuia ma le puipuiga o Xinguan, aʻo le inisitituti suʻesuʻe o le a faʻavaveina le suʻesuʻega ma le atinaʻeina o sui fou antivirus e faʻafeiloaʻi ai le asiasiga ma le puipuiga o China, ma lipoti. i le malo mo le feutagai ma Saina.
2. Faʻavave le fofo o faʻafitauli fesoʻotaʻiga o loʻo i ai i le felauaiga o loʻo i ai nei i luga o tuaoi o loʻo i ai nei, aemaise lava mea talafeagai i totonu o le feagaiga fou o le puipuiga malu, ma faʻaogaina tutusa tulaga. O le isi o le toe amata lea o le auala lanu meamata o fualaau aina ma fualaau faisua i le va o Saina ma Thailand ina ia mautinoa e mafai ona auina atu i fafo fualaau aina Thai i le atunuu tele o Saina i se taimi puupuu.
3. Fa'ateleina maketi fa'atau i fafo atu o Saina. I le taimi nei, o loʻo faʻalagolago tele le faʻatau atu o fualaau aina a Thailand i maketi Saina, ma o le tatalaina o maketi fou e mafai ona faʻaitiitia ai le lamatiaga o se maketi e tasi.
4. Fai ni sauniuniga fa'afuase'i mo le tele o le gaosiga. Afai e taofia le auina atu i fafo, o le a faateleina ai le mamafa o le taumafa i totonu o le atunuu ma oo atu ai i le paʻu o tau. O le auina atu i fafo o le longan i le kuata lona fa o le tausaga talu ai o se faʻataʻitaʻiga sili ona mataʻina.
5. Fa'alauiloa le poloketi e fa'atau atu ai fuala'au 'aina a Dalat. O le pasia o atunuu lona tolu ma le auina atu saʻo i Saina e le gata ina faʻaitiitia ai tau, ae faʻateleina foi le fetuutuunai. I le taimi nei, o auala e filifili ai mo le auina atu i fafo o Thai durian i Saina e aofia ai felauaiga i le sami, felauaiga i luga o le eleele ma felauaiga i luga o le ea, lea e sili atu le tele o felauaiga i luga o le eleele. O le faafitauli pito sili ona taua o le lelei o felauaiga i luga o le ea ae o le tau e maualuga. E sili atu ona talafeagai mo niche boutique auala, tele oloa e mafai ona faalagolago i luga o fanua.


Taimi meli: Ian-18-2022