O maketi i Europa ua vaaia le siisii ​​o le manaoga mo le faatauina atu o aniani aisa a Saina

O aniani fa'aisa e sili ona lauiloa i maketi fa'avaomalo ona o lona teuina, fa'aoga lelei ma faigofie. E tele fale gaosi mea'ai tetele e fa'aaogaina e fai ai sosi. O le vaitau o aniani i Saina, ma o falegaosi oloa e fa'apitoa i aniani fa'aaisa o lo'o fa'agaioia tele e tapenapena ai mo le vaitau o Me-Oketopa e auina atu i fafo.

O lo’o fa’atauina e Europa le Onioni ma kāloti fa’aaisa i ni aofa’iga tele mai Saina ona ua fa’atupula’ia le mana’oga mo fuala’au fa’a’aisa i le tausaga talu ai ona o le mugala na fa’aitiitia ai fua o fuala’au. O loʻo i ai foʻi le le lava i le maketi Europa o le ginger, garlic ma green asparagus. Ae ui i lea, o tau o nei fualaau faisua i Saina ma maketi faava o malo e fai si maualuga ma o loʻo faʻaauau pea ona siʻitia, lea e faʻavaivaia ai taumafa faʻatatau ma faʻaititia ai oloa i fafo. A o iai le Onions Saina i le vaitau, o le tau e maualuga atu nai lo tausaga ua mavae ae e masani lava ona mautu, o le tau o aniani aisa e mautu foi, o lea e lauiloa ai i le maketi, ma o loʻo faʻateleina poloaiga mai Europa.

E ui i le faʻatupulaia o faʻatauga faʻatau atu, e le foliga manuia le maketi i lenei tausaga. “O le si'itia o le tau o le tamaoaiga i maketi i fafo ma le tulaga faaletonu o le tamaoaiga o lo'o avea ma lu'itau i oloa auina atu i fafo. Afai e pa'ū le malosiaga fa'atau i fafo, e mafai e le maketi ona fa'aitiitia le fa'aogaina o Onions fa'aaisa pe fa'aaoga isi auala. E ui i le maualuga o le manaoga o le Onion aisa i le taimi nei, o loʻo tumau pea tau ona o le tele o kamupani i totonu o pisinisi o loʻo faʻaogaina le "tamaʻi tupe mama, faʻatau vave" ona o le tulaga o le tamaoaiga o loʻo i ai nei. Afai lava e le siitia le tau o aniani, e le tatau ona tele se suiga o tau o aniani aisa.

I le suiga o le maketi o oloa auina atu i fafo, o fualaau faisua aisa na auina atu i le maketi i Amerika i tausaga ua mavae, ae na matua faaitiitia le oka e auina atu i Amerika i lenei tausaga; O le maketi a Europa ua vaaia le matua faateleina o manaoga i lenei tausaga ona o le lamala. O le vaitau o aniani ua i ai nei i Saina, i se taimi e ese mai i ona tagata tauva. Lona lua, e iai le lelei o le aniani Saina i fua, tulaga lelei, nofoaga e totō ai ma totō le poto masani, ma o le tau o loʻo i ai nei e maualalo.




Taimi meli: Me-18-2023