Na faʻaauau pea ona paʻu tau o le kalaka ia Tesema, ma e faigata ona faʻaleleia i se taimi lata mai

Ia Tesema, na faʻaauau pea ona paʻu le tau o le kalaka i totonu o fale teu malulu. E ui ina la'ititi le pa'u i aso uma, ae o lo'o fa'atumauina pea le fa'avaivaia o maketi. O le tau o le 5.5cm red garlic i Jinxiang maketi ua faʻaitiitia mai le 3 yuan / kg i le 2.55 yuan / kg, ma o le tau o le kalaka fefiloi lautele ua faʻaititia mai le 2.6 yuan / kg i le 2.1 yuan / kg, faʻatasi ai ma le faʻaititia o le 15% - 19%, lea ua ausia foi se maualalo fou i le afa tausaga talu ai nei.
O le tausaga na te’a nei, sa matua’i tele naua oloa o le kalaka tuai ma o le pa’u matuia o tau o le mafuaaga autu lea o le vaivai o le maketi. Mai le vaaiga o le sapalai ma le manaoga, o le uluai suʻesuʻega i le 2021 o le 1.18 miliona tone, e matua maualuga atu nai lo le 2020. A toe tepa i tua ia Novema Tesema 2020, e leʻi tele le kalaka tuai na totoe i lena taimi. Ae ui i lea, o loʻo i ai pea le 200000 tone o kalaka tuai i lenei tausaga, e sili atu nai lo tausaga ua mavae. O lo'o iai le fa'amoemoe o le fa'amamaina o le kalaka tuai o le a avea pea ma fa'afitauli a'o le'i faia le Tautotogo. O lenei tausaga, o le mamanu o le tele o sapalai i le maketi kalaka e iloga. E le mafai e le au teu oloa fou ona tetee atu i le mamafa, popole i soo se mea, ma o le tau ua oʻo foi i lalo. I le taimi nei, o le eseesega o tau i le va o le kalaka fou ma le tuai na oʻo atu i se maualuga fou i tausaga talu ai nei, ma o le taimi faʻatau atu o le kalaka fou na matua oomiina.
I le taimi nei, o le tau fefaʻatauaʻiga sili ona maualalo o le kalaka tuai e tusa ma le 1.2 yuan / kg, o le tau fefaʻatauaʻiga sili ona maualalo o vasega fefiloi lautele e tusa ma le 2.1 yuan / kg, ma o le eseesega tau e tusa ma le 0.9 yuan / kg; O le tau sili ona maualuga o fefaʻatauaiga o kaliki tuai e tusa ma le 1.35 yuan / kg, o le tau sili ona maualuga o fefaʻatauaiga o vasega fefiloi lautele e tusa ma le 2.2 yuan / kg, ma o le eseesega tau e tusa ma le 0.85 yuan / kg; Mai le tau averesi, o le eseesega o tau i le va o le kalaka fou ma le tuai e tusa ma le 0.87 yuan / kg. I lalo o le maualuga o le eseesega o tau, o le kalaka tuai ua matua oomiina le taimi faʻatau o le kalaka fou. O le aofaʻi o totoe o le kalaka tuai e lapopoa, ma e manaʻomia pea le taimi e faʻafefe ai. O le taimi e fa'atau atu ai le kalaka fou e matua fa'amamafa.
E tusa ai ma manaoga, ona o le maualuga o le tau i le amataga o lenei tausaga ma le itiiti o le avanoa o le gaosiga o kalaka, e itiiti lava fasi kalaka i lenei tausaga, e le mafai ona faʻamalosia le faʻatauina o le kalaka i totonu o le faletusi. Ona o le tele o faʻamaʻi, e faigata ai ona toe foʻi le taumafa i totonu o maketi i le masani. O le manaʻoga mo le kalaka ma le araisa o loʻo aʻafia foi i le tele o le tamaoaiga o le siʻosiʻomaga, o le taumafa i lalo ua faʻavaivaia, o le saoasaoa o le tuʻuina atu e le vave, ma le tulaga faʻatau atu i totonu o le atunuʻu e leaga.
I le tulaga o oloa auina atu i fafo, na faaitiitia le aofaʻi o oloa auina atu i fafo pe a faatusatusa i le vaitaimi lava e tasi i le tausaga na teʻa nei ona o le siʻitia o uta i le sami, le faigata o le mauaina o containers, le lava o taimi o felauaiga ma isi tulaga. E tusa ai ma faʻamaumauga a le aganuʻu, o le aofaʻi o kaliki fou poʻo le pusaaisa i Saina ia Oketopa 2021 e tusa ma le 177900 tone, o se faʻaopoopoga e tusa ma le 15.40% i lea tausaga ma lea tausaga faʻatusatusa i le 154100 tone i le vaitaimi tutusa i le tausaga talu ai. E ui lava o le aofaʻi o oloa auina atu i fafo ia Oketopa na matua faʻatupulaia pe a faʻatusatusa i le vaitaimi lava e tasi, na aʻafia i le paʻu o le maketi, o nisi o kamupani faʻatau atu ma fale gaosi oloa na filifilia le Self Inventory mo le faʻatau atu i fafo, lea sa i ai se faʻamalosia vaivai i le maketi i foliga faʻapitoa; E le gata i lea, ona o le maeʻa o le quota a Initonesia, ua faʻaititia le aofaʻi o le tilivaina i Asia i Sautesasae, ua faʻaititia le aofaʻi o faʻatonuga o kamupani afifi, ma ua faʻaitiitia le manaʻoga i totonu ma fafo, lea e le mautinoa ai le maketi o le kalaka i lenei tausaga.
E le gata i lea, o le faʻalauteleina o le garlic area i le 2021 ua faasolosolo malie ona avea ma maliega a le tele o tagata. O le fa'ateleina o le kalaka i le vaitau fou o le a le taumateina le leaga mo le fa'atauga o kalaka ma avea ma mea fa'atele e mafua ai le pa'u o le tau o le kalaka. Ma o le tausaga lenei, o le taumalulu malulu e avea ma taumalulu mafanafana, ma e ola lelei fatu kalaka. E tusa ai ma le suʻesuʻega a tagata tomai faapitoa, o le garlic i Jinxiang ma isi nofoaga e fitu laulaau ma le tasi fou pe valu laulaau ma o loʻo tupu lelei. E tau leai ni laau mamate ma fa'ama'i, e leaga fo'i le tau.
I le siʻosiʻomaga o loʻo i ai nei, e faigata ona toe fesuiaʻi le mamanu o le tele o sapalai ma le faʻaitiitia o le manaʻoga i le maketi o le kalaka. Ae ui i lea, o le maketi i lenei laasaga o le a aʻafia i le mumusu o tagata teu tupe e faʻatau atu, o le lagolago a le au faʻatau ma le suiga o manatu lautele, lea e faigofie ona fausia ai se mamanu o le paleni vaivai i le va o le sapalai ma le manaʻoga ma le maualalo o le fesuiaiga o tau.


Taimi meli: Ian-05-2022