Na malolo le tau o kalaka ma siitia ai oloa i fafo ia Oketopa

Talu mai Oketopa, ua vave ona si'itia tau o fualaau faisua i totonu o le atunu'u, ae o lo'o tumau pea le tau o le kalaka. Ina ua maeʻa le galu malulu i le amataga o Novema, aʻo faʻaumatia le timu ma le kiona, na sili atu le gauai atu o le alamanuia i le totōina o le kalaka i le vaitau fou. A'o toe toto malosi le au faifa'ato'aga kalaka, ua fa'atupula'ia le vaega o le tele o nofoaga o lo'o gaosia i totonu, ma mafua ai le le lelei o le maketi. Ua faateleina le naunau o le au teu tupe e lafo, ae o uiga o tagata faatau sa na o le faatauina atu, lea na mafua ai ona vaivai le maketi o le kalaka malulu ma le faaitiitia o tau.
O le tau o le kaliki tuai i Jinxiang gaosiga o Shandong ua faʻaititia, ma o le tau averesi ua faʻaititia mai le 2.1-2.3 yuan / kg i le vaiaso talu ai i le 1.88-2.18 yuan / kg. O le saosaoa o le utaina o kaliki tuai e manino lava le faʻavaveina, ae o loʻo faʻaalia pea le tele o uta i se vaitafe tumau. O le tau fa'afefiloi lautele o le teuina malulu o le 2.57-2.64 yuan / kg, ma le tau fa'afefiloi fa'afefiloi ole 2.71-2.82 yuan/kg.
O le maketi kaliki i totonu o le faleteuoloa o le nofoaga o gaosiga o Pizhou na tumau pea, o se vaega itiiti o punaoa faʻatau fou na faʻaopoopoina i le itu tuʻuina atu, ma le tele o maketi na sili atu. Ae ui i lea, o le faʻatau atu o faʻatauga e mautu ma e masani ona tausisia le tau ole tau. O le aufaioloa i le maketi tufatufaina atu o loʻo i ai se naunautaiga talafeagai mo le aveina o oloa o le tau maualalo ole kalaka, ma o fefaʻatauaiga i totonu o le gaosiga o loʻo faia faʻatasi ma i latou. O le tau o le 6.5cm garlic i totonu o le faleteuoloa e 4.40-4.50 yuan / kg, ma o tulaga taʻitasi e 0.3-0.4 yuan maualalo; O le tau o le 6.5cm paʻepaʻe kalaka i totonu o le faleteuoloa e tusa ma le 5.00 yuan / kg, ma le tau o le 6.5cm mata paʻu kalaka gaosia e 3.90-4.00 yuan / kg.
O le eseesega o tau o le kalaka faʻafefiloi lautele i le itumalo o Qi ma Zhongmou gaosiga o le Itumalo o Henan e tusa ma le 0.2 yuan / kg pe a faʻatusatusa i le nofoaga o gaosiga o Shandong, ma o le tau masani e tusa ma le 2.4-2.52 yuan / kg. E na'o le ofo aloa'ia lea. O loʻo i ai pea le avanoa mo feutagaiga pe a maeʻa le fefaʻatauaiga.
I le tulaga o le auina atu i fafo, ia Oketopa, o le aofaʻi o oloa auina atu i fafo na siitia i le 23700 tone i lea tausaga ma lea tausaga, ma o le aofaʻi o oloa auina atu i fafo na oʻo atu i le 177800 tone, o se faʻaopoopoga i lea tausaga ma lea tausaga o le 15.4%. E le gata i lea, mai ia Ianuari ia Oketopa 2021, o le tele o oloa auina atu i fafo o fasi kalaka ma paʻu kalaka na faʻatupulaia, ma oʻo atu i se maualuga fou i tausaga talu ai nei. O le tau o fasi kalaka ma le pauta kalaka na amata si’itia mai ia Setema, ma e le’i matua’i si’itia tau i masina ua mavae. Ia Oketopa, o le tau o oloa auina atu i fafo o le kalaka mamago i totonu o le atunuu (kaliki fasi ma kalaka pauta) e 380 miliona yuan, e tutusa ma le 17588 yuan / tone. O le tau o oloa auina atu i fafo na siitia i le 22.14% i lea tausaga ma lea tausaga, e tutusa ma le 6.4% o le siitaga o le tau e auina atu i fafo i le tone. E tatau ona maitauina o le faaiuga o Novema, na amata ai ona siitia le manaoga mo oloa auina atu i fafo, ma ua siitia foi le tau o oloa auina atu i fafo. Peita'i, e le'i fa'atupula'ia tele le aofa'i o oloa auina atu i fafo, ma o lo'o i ai pea i se tulaga mautu.
O le tau o le kalaka i le afa lona lua o lenei tausaga o loʻo i totonu o le tuʻuina atu ma le manaʻoga o le maualuga o suʻesuʻega, tau maualuga ma le manaʻoga maualalo. I le tausaga na teʻa nei, o le tau o le kalaka i le va o le 1.5-1.8 yuan / kg, ma o le suʻesuʻega e tusa ma le 4.5 miliona tone, faʻamalosia e le manaʻoga i le tulaga maualalo. O le tulaga o lenei tausaga o le tau o le garlic i le va o le 2.2-2.5 yuan / kg, e tusa ma le 0.7 yuan / kg maualuga atu nai lo le tau o le tausaga talu ai. O le fa'amaumauga e 4.3 miliona tone, na'o le 200000 tone e itiiti ifo nai lo le tausaga talu ai. Ae ui i lea, mai le vaaiga o le sapalai, o le sapalai o le garlic e tele naua. O le tausaga nei, ua matua a'afia ai le fa'ama'i fa'ava-o-malo i le fa'atauina atu o kalaka. O le aofaʻi o le auina atu i fafo o Asia i Sautesasae na pa'ū i lea tausaga ma lea tausaga mai ia Ianuari ia Setema, o le faʻamaʻi i totonu o le atunuʻu na tupu i lea itu ma lea itu, faʻaiʻuga ma faʻaputuga faʻaititia, ma faʻaititia le manaʻoga mo le araisa kalaka.
I le o'o mai o le ogatotonu o Novema, ua mae'a le totoina o kalaka i le atunu'u atoa. E tusa ai ma fa'ai'uga o su'esu'ega a tagata i totonu, ua fa'atupula'ia la'ititi le vaega e totō ai le kalaka. O lenei tausaga, Qi County, Zhongmou ma Tongxu i Henan, Liaocheng, Tai'an, Daming i Hebei, Jinxiang i Shandong ma Pizhou i Jiangsu na aafia i tulaga eseese. E oo lava ia Setema, na tupu ai le faatau atu e le au faifaatoʻaga i Henan fatu kalaka ma le toe totoina. O lea e maua ai e le aufaifaatoaga i vaega o oloa gaosi le faamoemoe mo le maketi o le kalaka i le tausaga fou, ma amata ona toto le tasi ma le isi, ma e oo lava i le faateleina o taumafaiga toto. E le gata i lea, faʻatasi ai ma le faʻaleleia lautele o le faʻaogaina o le gaosiga o le kalaka, ua faʻatupulaʻia le maualuga o le totoina. A'o le'i o'o mai le La Nina, e masani lava ona faia e le aufaifa'ato'aga ni faiga puipuia e fa'aoga ai le anti'aisa ma e o'o lava i le ufiufiina o le ata lona lua, lea na fa'aitiitia ai le fa'aitiitiga o le gaosiga i le tausaga a sau. I se aotelega, o loʻo i ai pea le kalaka i se tulaga o le tele o sapalai.


Taimi meli: Nov-30-2021