Na pa'ū le tau o le ginger, ma le maualuga o le pa'ū o le 90%

Talu mai Novema, o le tau o le faʻatauga o le ginger i totonu o le atunuʻu ua matua pa'ū. O le tele o nofoaga gaosi e ofoina atu le ginger i lalo ifo o le 1 yuan, o nisi e na o le 0.5 yuan / kg, ma o loʻo i ai se faʻaputuga tele. I le tausaga na teʻa nei, e mafai ona faʻatau atu le ginger mai le amataga mo le 4-5 yuan / kg, ma o le faʻatauga faʻatau e oʻo lava i le 8-10 yuan / kg. Fa'atusatusa i le tau fa'atau i le vaitaimi lava e tasi o le lua tausaga, o le pa'u ua toeitiiti lava o'o i le 90%. O le tausaga nei, o le tau o le faatauina mai o fanua o le ginger ua oo i le tulaga maualalo i tausaga talu ai nei.
A’o le’i fa’amauina le lisi o le ginger fou, o lo’o tumau pea le tau o le ginger i lenei tausaga. Ae ui i lea, ina ua maeʻa le lisi o ginger fou, ua paʻu le tau. O le ginger tuai ua pa'ū mai le uluai 4 yuan / kg, i le 0.8 yuan / kg i nisi nofoaga, ma e oʻo lava i lalo i nisi nofoaga. O le tau maualalo o le fuala'au fou faatoa seleseleina o le 0.5 yuan / kilokalama. I totonu o nofoaga autu e gaosia ai le ginger, o le tau o le ginger fou e faʻavae i luga o le lelei, mai le 0.5 i le 1 yuan / kg, o le tau o oloa maualalo mai le 1 i le 1.4 yuan / kg, o le tau lautele e amata mai le 1.5 i le 1.6 yuan / kilokalama, o le tau o le ginger fufulu masani e amata mai i le 1.7 i le 2.1 yuan / kg, ma le tau o le ginger fufulu lelei mai le 2.5 i le 3 yuan / kg. Mai le tau masani a le atunuʻu, o le tau o loʻo iai nei e naʻo le 2.4 yuan / kg.
I le nofoaga e totoina ai le ginger i Changyi City, Shandong Province, e sili atu i le 1000 kilokalama o le ginger e toto ai le tasi mu o le ginger. E tusa ai ma le tau i le amataga o lenei tausaga, o le a tau e tusa ma le 5000 yuan. Fa'ailoga, ie palasitika, vailaau e tineia ai manu faalafua ma vaila'au vaila'au e mana'omia toetoe lava 10000 yuan. Afai e fa'ato'a i luga o fanua fa'asalalau, e mana'omia fo'i se totogi fa'asalalau e tusa ma le 1500 yuan, fa'atasi ai ma le tau o tagata faigaluega o le lūlūina ma le seleselega, o le tau i le mu e tusa ma le 20000 yuan. Afai e fuafua e tusa ai ma le gaosiga o le 15000 kg / mu, o le a faʻamaonia le puleaoga pe afai o le tau faʻatau e oʻo atu i le 1.3 yuan / kg. Afai e maualalo ifo nai lo le 1.3 yuan / kg, o le a leiloa tupe a le tagata totō.
O le mafuaaga autu o le tele o le va i le va o le tau o le ginger i lenei tausaga ma le tausaga talu ai ona o le sapalai ua sili atu i le manaoga. Talu ai ona o le le lava o le sapalai o le sapalai ma le maualuga o le tau i tausaga ua mavae, na faalautele ai e le aufaifaatoaga le totoina o le laau i se vaega tele. O loʻo valoia e le alamanuia o le totoina o le ginger i Saina o le a 4.66 miliona mu i le 2020, faʻatasi ai ma le faʻatupulaia o le 9.4% i lea tausaga ma lea tausaga, e oʻo atu i le maualuga o talafaasolopito; I le 2021, o le gaosiga o le Sina a Saina e 11.9 miliona tone, o se siitaga i lea tausaga ma lea tausaga e 19.6%.
O le tau o le ginger e fesuisuiai tele ona o le maualuga o lona fua ma faigofie ona afaina i le tau. Afai e lelei le tausaga, o le a matua tele le tupe mama i le mu. Ona o le tau fa’amalieina o le suka i le vaitau lava lea o le tausaga na te’a nei, ua to’atele ai le au faifa’ato’aga ua fa’ateleina a latou fa’ato’aga i lenei tausaga. E lē gata i lea, ina ua faatoʻā totō le sini i le amataga o le taimi, e tele matagi malolosi ma le tau maualalo na fetaiaʻi, ma e leʻi mafai ona tupu aʻe le fua. O nisi faifa'ato'aga sini sa matua'i fa'amoemoe i le maketi o le sini. Aemaise lava, o le faʻaauau pea o le maualuga o le vevela ma le vevela o le tau i le taumafanafana, faʻatasi ai ma le tele o timuga faifai pea i le tautoulu, na faʻamautu ai Jiang Nong i le maketi lelei o le ginger i lenei tausaga. A oo ina selesele le fua, e masani lava ona mumusu le aufaifaatoaga sasala e faatau atu, e faatali le si’i o le tau e pei o le tausaga ua mavae, ma o le tele foi o le aufaioloa na faaputuina le tele o le fua. Ae ui i lea, ina ua maeʻa Novema, ina ua maeʻa le suʻega tuʻufaʻatasia o le ginger mai le amataga, o se numera tele o ginger na sasaa atu i totonu o le maketi, ma na paʻu vave ai le tau o maketi.
O le isi mafuaaga o le pa’u o le tau, ona o le faaauau pea o timuga i nofoaga autu o loo gaosia ai oloa i le masina na tea nei, ma ua maua ai le avanoa e siitia ai le tau o le tele o fualaau faisua, ae ua mafua ai foi ona tele le suavai i totonu o le potu e teu ai fua a nisi o le au fai faatoaga, o lea ua latou maua ai le suavai. e le mafai ona teuina le fua. O le faleoloa malulu o le atinaʻe e foliga mai e tumu, o lea o le ginger fou i luga o le maketi o loʻo faʻaalia ai se tulaga faʻasili, faʻateleina ai le paʻu o tau. I le taimi lava e tasi, o le paʻu o oloa auina atu i fafo ua mafua ai foi le malosi o le tauvaga i le maketi i totonu o le atunuu. A'afia i uta ma fa'ama'i mai fafo, o le aofa'i o le 'ula'au mai ia Ianuari e o'o ia Setema o le US $440 miliona, fa'aitiitia le 15% mai le US $505 miliona i le vaitaimi lava e tasi i le tausaga talu ai.


Taimi meli: Nov-24-2021