Ua viia e tagata atamamai Nepalese fualaau faisua Sichuan e faʻamalosia ai le faʻaitiitia o le mativa "lanu meamata" a Yibin

Ina ua uma ona ou vaai i ai, ou te lagona o le faavae o le totoina o fualaau faisua iinei e matua lelei ma matagofie foi le siosiomaga. Ou te talitonu e tatau ona matua lelei le lelei o fualaau faisua. ” I le aso 6, Mr pradeep Shrestha, o se tagata tomai faapitoa tau tupe mai Nepal, na fai mai ma le fiafia i lana asiasiga i luga o le saite i Yibin, Sichuan.
I le aso lava lea, na faʻafeiloaia ai e le Itumalo o Xuzhou, Yibin City, le itumalo o Sichuan le tele o malo mai le International Fund for Agricultural Development (IFAD). O latou fa'alapotopotoga tau tupe fa'apitoa i le tu'uina atu o mea'ai ma fa'ato'aga atina'e nonogatupe i atunu'u atia'e. E ala i le fa'aputuga o tupe, latou te tu'uina atu ai fa'aaitalafu fa'ato'aga fa'apitoa i atunu'u tau atia'e e fesoasoani ai i tagata matitiva i nu'u i tua, lagolago i le atina'eina o fa'ato'aga ma faasolosolo malie ai ona fa'aitiitia le mativa i nu'u i tua.
"Na ou faalogo o malo mai fafo ma taitai na o mai i lo matou nuu o Xuanhua, Itumalo o Xuzhou, Yibin City mo suesuega ma suesuega, ina ia mafai ai ona faavaomalo a matou pisinisi lanu meamata ..." i le aso 6, Wang Haijun, taitaifono o Shuo Lei sosaiete galulue faʻapitoa, Xuanhua nuu, Xianxi Town, Xuzhou District, Yibin City, na o faatasi ma malo mai fafo i le nuu o Xuanhua mo suesuega ma suesuega, sa ia matua fiafia e taʻu atu i le au tusitala.
Ua lipotia mai o le International Fund for agricultural development (IFAD) o se faalapotopotoga tau tupe e faapitoa i le tuuina atu o nonogatupe mo le atinaeina o taumafa ma faatoaga i atunuu o loo atiaeina. E ala i le fa'aputuga o tupe, e maua ai nonogatupe fa'ato'aga fa'apitoa i atunu'u tau atia'e e fesoasoani ai i tagata matitiva i nu'u i tua, lagolago i le atina'eina o fa'ato'aga ma fa'aitiitia le mativa i nu'u i tua. O le fa'avae fuala'au i le nu'u Xuanhua, Xianxi Town, o se vaega I galuega fa'atino o galuega fa'apitoa ma fa'amanuiaina na nono mai e le IFAD. Na aofia ai i le fuafuaga o le poloketi i le 2016. I le 2019, o le a taumafai mo se faʻatupeina o galuega e tusa ma le 35.17 miliona yuan, taulaʻi i le fausiaina o se gaosiga o fualaau faisua maualuga i le eria o le poloketi, ma faʻatino galuega tetele e pei o auala fanua, vai. sapalai ma alavai, fa'ata'atia fanua ma isi mea faapena. A maeʻa le poloketi, e faʻamoemoe e faʻateleina le toga fualaau faisua i le 3000 mu, faʻateleina fualaʻau fualaʻau i le 6 miliona kilokalama, faʻateleina le tau o le gaosiga e 2 miliona yuan, ma faʻateleina tupe maua a tagata taʻitasi e tusa ma le 1544 yuan.
“O le nu'u Xuanhua o lo'o i totonu o le vaega o gaosiga o mea tau fa'ato'aga maualuga i luga o le Vaitafe o Minjiang, ma o ona tulaga lelei e iloagofie. O le vaega o le poloketi na o mai e asiasi e fiafia i lenei mea. e tusa ai ma Wang Jianwen, o le tagata e pulea le malo o Xianxi Town, Xuanhua nuu o loo i ai se nofoaga faavae fualaau faisua tumau e sili atu i le 2000 mu, e masani lava ona gaosia pepa, eggplant, gourd paʻepaʻe, kukama, fatu fatu pi i le amataga o le tautotogo, puna aniani, radish, pateta taumalulu ma isi fualaau faisua i le tautoulu. I totonu oi latou, e 10 oloa ua faʻamaonia e avea ma "mea faʻatoʻaga e leai se filogia", ma 4 ituaiga o fualaau faisua e pei o le isalaelu, gourd paʻepaʻe, kukama ma aniani lanumeamata ua faʻamaonia e avea ma meaʻai lanumeamata vasega A. E oʻo atu i le 2020, o le a faʻapea foi le vaega o le poloketi. faatino le vaega II poloketi, faatasi ai ma se tupe faʻatatau e sili atu i le 50 miliona yuan, e taulaʻi i le fausiaina o lauti sili ona lelei ma faʻalapotopotoga faʻapisinisi i tua i Dingxian, sankuaishi, Ganxi, Jianwan ma isi nuʻu, ina ia tuliesea aiga matitiva mai le mativa ma faʻateleina a latou tupe maua e ala i le fa'atuina o se filifili tau o kamupani fa'apitoa.
Ua lipotia mai o le itumalo o Xuzhou o se tasi lea o le 45 pito sili ona gaosi fualaau faisua ma itumalo i totonu o le itumalo. I le 2019 naʻo, o le tausaga faʻatoʻaga fualaau faisua na oʻo atu i le sili atu i le 110000 mu, o le gaosiga e tusa ma le 260000 tone, ma o le tau aofaʻi o gaosiga o le 1 piliona yuan.
"I le isi laasaga, o le a matou fuafua foi e fausia se 'Minjiang faʻaonaponei o fualaau faisua faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga paka i Yibin' o le 50000 mu." O Lu Libin, o le ulu o le eleele ma le Fertilizer Station o le Ofisa o faatoaga ma nuu i tua o le Itumalo o Xuzhou, Yibin City, Sichuan Province, na faapea mai o taitai autu o le komiti a le Itumalo o Xuzhou ma le malo e matua taua tele i le atinaʻeina o pisinisi fualaau faisua ma fuafua e tu'ufa'atasia galuega fa'atino, fa'atosina tupe fa'afaigaluega, fa'atupega o atina'e Fa'atasi ai ma le aofa'i o tupe fa'afaigaluega o le 670 miliona yuan na fa'aputuina e lē e ona, o se paka fa'ata'ita'iga fa'ato'aga fa'ato'aga fa'ato'aga fa'aonaponei fa'atasi ai ma atina'e fa'apisinisi tu'ufa'atasia, toe fa'aaogaina o punaoa ma le fiafia ma le matagofie o Nu'u. I lena taimi, o le a tulia 35000 tagata i le paka ma sili atu nai lo le 2000 tagata e faʻaumatia le mativa ma faʻatamaoaigaina ma agai atu i se sosaiete tamaoaiga. “


Taimi meli: Oke-14-2021