Malosi le tuputupu a'e o tuaoi E-pisinisi

I tausaga talu ai nei, o le fua o le faʻaulufaleina mai ma le faʻatau atu i fafo a Saina o loʻo faʻaauau pea ona faʻatupulaia vave, ma avea ma nofoaga susulu fou i le atinaʻeina o fefaʻatauaiga i fafo. O le Matagaluega o Pisinisi ma isi matagaluega e ono na tuʻuina atu talu ai nei le faʻaaliga e uiga i le faʻalauteleina o le pailate o le faʻaulufaleina mai o oloa faʻatau oloa i luga o tuaoi ma le faʻatinoina atoatoa o manaʻoga faʻatulafonoina (e taʻua mulimuli ane o le faʻaaliga)《 O loʻo faʻamaoti mai e le faʻaaliga o le pailate o tuaoi tuaoi. o le a fa'alauteleina le fa'aulufaleina mai o fa'atau oloa i-i-pisinisi i 'a'ai uma (ma itulagi) o lo'o i ai le Sone Fefa'ataua'iga Fa'ata'ita'i, sone fa'ata'ita'iga lautele e-pisinisi, sone tu'ufa'atasi uma, sone fa'ata'ita'iga fa'alauiloa fa'alauiloa fa'aulufale mai ma nofoaga fa'amaufa'atasi (ituaiga b) o lo'o i ai. O le a le a'afiaga o le fa'alauteleina o le nofoaga pailate, ma o le a le tulaga o lo'o i ai nei le atina'e o fefa'ataua'iga i luga o tuaoi? Sa faia e le tusitala se faatalanoaga.

Ole fua ole fa'aulufalega fa'atau oloa fa'atau oloa a Saina ua sili atu ile 100 piliona yuan

E le mamao ese mai ia i matou le faaulufale mai o oloa e-pisinisi i luga o tuaoi. O tagata fa'atau i totonu o le atunu'u e fa'atau mai oloa mai fafo e ala i feso'ota'iga e-commerce platform, lea e fa'atatau i amioga fa'aulufale mai fa'atau oloa fa'atau oloa i totonu o tuaoi. E tusa ai ma fuainumera, i le 2020, o Saina i luga o tuaoi e-pisinisi faʻatau oloa faʻatau oloa ua sili atu i le 100 piliona yuan.

O le atina'eina o faiga fou e le mafai ona faia e aunoa ma le lagolago malosi o faiga fa'avae talafeagai. Talu mai le 2016, ua suʻesuʻeina e Saina le faʻatulagaina o faiga faʻavae o le "vaavaaia le tumau e tusa ai ma mea totino" mo oloa faʻatau oloa faʻatau oloa mai fafo. Talu mai lena taimi, o le vaitaimi tau soloaiga ua faʻaopoopo faalua i le faaiuga o le 2017 ma le 2018. Ia Novema 2018, na tuʻuina atu ai e le Matagaluega o Pisinisi ma isi matagaluega e ono le "faʻaaliga i le faʻaleleia o le faʻaulufaleina o le vaavaaiga o fefaʻatauaʻiga e-pisinisi i luga ole tuaoi", lea. na faamanino mai e faapea i totonu o aai e 37, e pei o Beijing, o oloa faaulufale mai o oloa e-pisinisi i luga o tuaoi o le a vaavaaia e tusa ai ma le faaaogaina e le tagata lava ia, ma o le uluai faʻatagaina laisene faʻaulufale mai, resitalaina poʻo le failaina o manaʻoga o le a le faʻatinoina, faʻamautinoa le faʻaauauina pea. ma mautu le vaavaaiga i le mae'a ai o le vaitaimi o suiga. I le 2020, o le a faʻalauteleina le pailate i le 86 aai ma le motu atoa o Hainan.

“Vaavaaiga o mea faaulufale mai mo le faaaogaina e le tagata lava ia” o lona uiga o faiga e sili atu ona faigofie ma televave le faasalalauina. O le una'ia e le pailate, na televave ai le fa'atupulaia o oloa fa'atau oloa mai fafo i Saina. Fai mai Gao Feng, o se fofoga fetalai mo le Matagaluega o Pisinisi, talu mai le faʻalauiloaina o le faʻaulufaleina o oloa faʻatau oloa i luga o tuaoi i le masina o Novema 2018, o matagaluega uma ma nuʻu ua maeʻa suʻesuʻeina ma faʻaauau le faʻaleleia o faiga faʻavae, faʻavasegaina i atinaʻe ma atinaʻe. i tulaga fa'ata'atia. I le taimi lava e tasi, o loʻo faasolosolo malie le faʻaleleia o le puipuiga ma le faʻatonutonuina ma le vaavaaiga, ma o le vaavaaiga e malosi ma aoga i le taimi ma le maeʻa o le mea na tupu, o loʻo i ai tulaga mo le toe faia ma le faʻalauiloaina i se lautele lautele.

"O le faʻalauteleina o le vaʻaiga pailate e masani lava ina ia sili atu le faʻamalieina o manaʻoga faʻatupulaia o tagata mo se olaga sili atu ma faʻaleleia atili le atinaʻeina o oloa faʻaulufale mai i fafo atu o tuaoi." Fai mai Gaofeng, i le lumanaʻi, o taulaga o loʻo i ai itulagi talafeagai e mafai ona faʻatautaia pisinisi faʻaulufale mai luga o le initaneti pe afai latou te ausia manaʻoga o le vaavaaiga o le tiute, ina ia faafaigofieina ai pisinisi e fetuutuunai fetuunai a latou pisinisi e tusa ai ma manaoga tau atinae, fa'afaigofieina le au fa'atau e fa'atau fa'atau oloa mai isi atunu'u i se tulaga faigofie, fai se sao taua a le maketi i le fa'asoasoaina o alagaoa, ma taula'i atu i le fa'amalosia o le va'aiga i le taimi ma le mae'a o le fa'alavelave.

Fa'atasi ai ma le fa'avavevave o le fa'aleleia o taumafa, o lo'o fa'atupula'ia pea le mana'oga o tagata Saina mo oloa fa'aulufale mai i fafo i lea aso ma lea aso. E tele fa'alapotopotoga fa'atau e fa'amoemoe e fa'atau i le lalolagi atoa i le fale, ma e lautele atu le avanoa tau atina'e o fa'aulufalega fa'atau e-fa'atau oloa i tua atu. I le isi laasaga, o le a galulue le Matagaluega o Pisinisi ma matagaluega talafeagai e unaʻia aai faʻataʻitaʻi ina ia faʻatinoina lelei manaʻoga ma faʻalauiloa le soifua maloloina ma le gafataulimaina o le atinaʻeina o fefaʻatauaʻiga faʻatau oloa faʻatau oloa mai fafo.

Fa'atosina malosi o faiga fa'avae lagolago e fausia ai se si'osi'omaga lelei mo atina'e vave

I le masina o Mati o le tausaga nei, na faia ai i Fuzhou le ulua'i fefa'ataua'iga o fefa'ataua'iga i luga o tuaoi o Saina, ma fa'atosinaina ai le aofa'i o atina'e e 2363 e auai, e aofia ai fa'asalalauga e-pisinisi e 33 i le lalolagi atoa. E tusa ai ma faʻamaumauga e leʻi atoatoa, o le aofaʻi o le US $ 3.5 piliona o fefaʻatauaiga faʻamoemoe na ausia i lenei faʻaaliga. O faʻamaumauga a le Ofisa o Tiute o loʻo faʻaalia i le 2020, o le a oʻo atu i le 1.69 trillion yuan le faʻaulufaleina mai ma le faʻatau atu i fafo o Saina i fafo atu o tuaoi, i luga ole 31.1% i lea tausaga ma lea tausaga. O fefa'ataua'iga i luga o tuaoi ua faasolosolo malie ona avea ma afi fou mo le atina'eina o fefa'ataua'iga i fafo.

Zhang Jianping, faatonu o le Nofoaga Autu Suesuega mo le galulue faatasi o le tamaoaiga faaitulagi a le Inisetiute Suesuega a le Matagaluega o Pisinisi, fai mai i tausaga talu ai nei, o le e-pisinisi i luga o tuaoi o loʻo faʻatumauina le numera lua-numera tuputupu aʻe ma faia ai se sao taua i Saina mai fafo. atinae tau fefaatauaiga. Aemaise lava i le 2020, o fefaʻatauaʻiga i fafo a Saina o le a iloa ai se suiga faʻatusa V i lalo o luʻitau ogaoga, lea e iai se mea e faʻatatau i le atinaʻeina o fefaʻatauaiga i luga o tuaoi. Kolosi tuaoi e-pisinisi, faatasi ai ma ona tulaga lelei tulaga ese o le solia o taimi ma avanoa faatapulaaina, tau maualalo ma maualuga le lelei, ua avea ma se filifiliga taua mo pisinisi e faatino fefaatauaiga faava o malo ma se pacesetter mo fefaatauaiga i fafo fou ma atinae, faia se sao lelei. mo pisinisi tau fefa'ataua'iga i fafo i le feagai ai ma le a'afiaga o le fa'ama'i.

O le malosi o le fa'aofiina o faiga fa'avae lagolago ua fa'atupuina ai fo'i se si'osi'omaga lelei mo le fa'avavevave o atina'e o fefa'ataua'iga fa'akomepiuta.

I le 2020, o le a iai le 46 su'ega su'esu'e fa'akomepiuta fou i Saina, ma o le a fa'alauteleina le aofa'i o sone su'esu'e fa'akomepiuta fa'asalalau fa'asalalau i le 105. i le mataupu faavae o le faʻamalosia o mea fou, faʻaogaina ma le faautauta, faʻamalosia sone suʻesuʻega e-pisinisi faʻasalalau e faʻatino auaunaga, faʻasologa ma faiga faʻafouina, lagolagoina le mamanu tuʻufaʻatasia, gaosiga, maketiina, fefaʻatauaʻiga, faʻatau atu ma isi tuaoi tuaoi. atinae o filifili e-pisinisi, ma faatelevaveina le fausiaina o se nofoaga fou tatala. O nu'u uma e ave le sone su'esu'e e-pisinisi i luga ole tuaoi e fai ma amataga, fausia paka fale gaosi oloa tuusao, fa'atosina fa'atosina atina'e i totonu o le sone, ma fa'ata'amilo le fa'apotopotoina o atina'e lagolago i luga ma lalo. I le taimi nei, e sili atu i le 330 paka fa'apisinisi ua fausia i sone su'esu'ega fa'asalalau e-commerce ta'itasi, lea na fa'alauiloa ai le fa'afaigaluegaina o le silia ma le 3 miliona tagata.

I le tulaga o le kiliaina o tiute, o le Pulega Lautele a le Ofisa o Tiute na faia ni galuega fou e-commerce B2B (fa'apisinisi i pisinisi) fa'aulufale atu i fafo, ma fa'ato'a fa'atūina le fa'aulufaleina sa'o o le B2B i fafo atu o tuaoi (9710) ma le fa'aola- tuaoi e-pisinisi auina atu i fafo faleteuoloa (9810) faiga tau fefaatauaiga. O le taimi nei ua faʻatinoina galuega faʻataʻitaʻi i totonu o le 22 ofisa faʻale-aganuʻu saʻo i lalo o le Pulega Lautele o le aganuʻu, e aofia ai Beijing, e faʻalauiloa ai mea fou ausia o le vaʻavaʻai faʻatautaia e-fefaʻatauaʻiga mai le B2C (faʻapisinisi i le tagata taʻitoʻatasi) i le B2B, ma tuʻuina atu le faʻafaigofieina o aganuʻu. Fuafuaga, E mafai e atina'e pailate ona fa'aogaina faiga fa'afaigofie mo le kilia o le tiute e pei o le "sitala tasi taimi, fa'amaufa'ailoga tasi, asiasiga fa'amuamua, fa'atagaina le fesiita'iga o tiute ma fa'afaigofie le toe fo'i mai".

"I lalo o le talaaga o le vaʻavaʻaiga pailate faʻatau atu e le aganuʻu ma le faʻavaveina o le fausiaina o sone pailate atoatoa mo fefaʻatauaiga i luga o tuaoi, o le a faʻaauau pea le olaola o fefaʻatauaʻiga i luga o tuaoi i lalo o le faʻamalosia o faiga faʻavae ma le siosiomaga, faʻaolaina le malosi fou i totonu. le suiga ma le faʻaleleia o fefaʻatauaiga i fafo a Saina." Fai mai Zhang Jianping.

O tekinolosi fa'atekinolosi o lo'o fa'aaogaina lautele i itu uma, ma o le faiga o le va'ava'ai e mana'omia ona o gatasi ma taimi

O le lautele o le faʻaogaina o le cloud computing, faʻamatalaga tetele, atamai faʻapitoa, poloka poloka ma isi tekinolosi faʻatekinolosi i itu uma o fefaʻatauaiga i luga o tuaoi ua faʻamalosia ai le faʻaauauina o suiga ma le faʻaleleia o fefaʻatauaiga i luga o tuaoi.

Wang Xiaohong, Sui Minisita o Faamatalaga Matagaluega a Saina Center mo fefaʻatauaʻiga faʻavaomalo faʻavaomalo, fai mai o lenei faiga fou tau fefaʻatauaʻiga i fafo e faʻavae i luga o le fesoʻotaʻiga atoa o fefaʻatauaʻiga fefaʻatauaʻiga, e fausia ai se faʻalapotopotoga faʻapipiʻi tuʻufaʻatasia, tagata faʻatau, faʻatau oloa, tagata faʻatau, logistics, matagaluega o tupe ma tulafono faatonutonu a le malo. E aofia ai e le gata o fefaʻatauaʻiga o oloa faʻasalalau, ae faʻapea foʻi auaunaga lagolago e fesoʻotai i ai e pei o logistics, tupe, faʻamatalaga, totogi, faʻamautu, suʻesuʻega aitalafu, tupe ma lafoga, auaunaga atoatoa fefaʻatauaʻiga i fafo e pei o le kilia o tiute, aoina o fesuiaiga o tupe ma lafoga toe faafoi. , faʻapea foʻi ma auala fou faʻatonutonu ma faiga fou tulafono faʻavaomalo faʻatasi ma faʻamatalaga, faʻamaumauga ma le atamai.

“O le mea tonu lava lea ona o le tele o tulaga lelei o maketi, faʻatasi ai ma le faʻalauiloaina o fale gaosi oloa ma le faʻaogaina o le vaʻavaʻa, na faʻateleina ai le faʻatupulaia o pisinisi e-pisinisi a Saina, ma o latou fua ma le malosi ua oso vave." Fai mai Wang Xiaohong, e ui i lea, e tatau foi ona maitauina o loʻo i ai pea i luga ole laiga o fefaʻatauaʻiga i luga o tuaoi o le atinaʻe, o mea e lagolagoina e pei o fale teu oloa, felauaiga, tufatufaina atu, auaunaga pe a uma ona faʻatau atu, poto masani, totogi ma faʻamautu e manaʻomia pea. ia fa'aleleia atili, e mana'omia fo'i auala fa'atulafonoina e fa'atatau i taimi, ma e tatau ona tausisia uma tulaga fa'ata'atia ma atina'e.

I le taimi lava e tasi o le faʻalauteleina o le pailate o fefaʻatauaʻiga faʻatau oloa faʻatau oloa mai fafo, o loʻo manino foi le manaʻomia o taulaga taʻitasi (itulagi) e tatau ona faʻataunuʻuina ma le faʻamaoni le matafaioi autu o le galuega pailate o faiga faʻavae faʻatau oloa faʻatau oloa i luga o tuaoi. i totonu o le itulagi, faʻatinoina faʻatulafonoina manaʻoga, faʻamalosia lelei le puipuia ma le pulea o tulaga lelei ma le saogalemu, ma suʻesuʻe taimi ma faʻatautaia le "faʻatau i luga ole laiga faʻapipiʻi + offline tagata lava ia" i fafo atu o le vaega faʻapitoa e vaavaaia aganuʻu lona lua faʻatau ma isi. soliga, ia mautinoa le sologa lelei o le alualu i luma o le galuega pailate, ma faʻalauteleina faʻatasi le soifua maloloina ma le gafataulimaina o atinaʻe masani o alamanuia.

O loʻo i ai le manaʻoga maketi, o faiga faʻavae o loʻo faʻaopoopoina le malosi, o loʻo faʻatupulaia malosi le fefaʻatauaʻiga i luga o tuaoi, ma o loʻo faasolosolo malie le tulitatao o fale lagolago. E tusa ai ma lipoti, e sili atu nai lo le 1800 fale teu oloa i fafo o fefaʻatauaʻiga e-fefaʻatauaʻiga i Saina, faʻatasi ai ma le faʻatupulaia o le 80% i le 2020 ma se nofoaga e sili atu i le 12 miliona sikuea mita.


Taimi meli: Iuni-24-2021