Na faatuina e le Palemene o Atenitina se "aso kimchi a le atunuu" e "faaaloalo" i tagata malaga mai Korea i Saute, lea na mafua ai le faitio.

E tusa ai ma le lalolagi fou a Argentina i vaiaso taʻitasi, na autasi le Senate a Atenitina le faʻavaeina o le "aso kimchi a le atunuʻu o Atenitina". Ole mea'ai Korea lea. I le tulaga o faʻafitauli faʻale-agafesootai ma tamaoaiga ma faʻateleina le mativa, o loʻo faʻafetaia e senators kimchi Korea, lea na matua faitioina i luga o fesoʻotaʻiga lautele.
Ona o le fa'ama'i, o le ulua'i fono fa'asagatau a le Senate i le tausaga ma le afa. O le autu o le felafolafoaiga i lena aso o le faʻamaonia lea o le faʻataʻitaʻiga taʻutinoga e faasaga i le faʻalauteleina e Chile o tapulaʻa o le gataifale konetineta. Ae ui i lea, i le laititi o felafolafoaiga i luga o le ata faataitai o le tulafono, na autasi ai senatoa e lagolagoina le filifilia o Novema 22 o le "aso kimchi a le atunuu o Atenitina".
O lenei fuafuaga na tuʻuina atu e le Senate Solari quintana, o loʻo fai ma sui o le itumalo o Misiones. Sa ia iloiloina le faagasologa o tagata malaga mai Korea i Saute na taunuu i Atenitina. E talitonu o ia o tagata malaga mai Korea i Saute i Atenitina o loʻo faʻaalia e la latou misiona o galuega, aʻoaʻoga ma le alualu i luma ma le faʻaaloalo mo le atunuu o loʻo nofo ai. O nuu o Korea i Saute ua vavalalata ma faauo ma Atenitina, o lea ua faamalosia ai sootaga faaleuso i le va o atunuu e lua, Ma le sootaga faaleuso i le va o tagata e lua, o le faavae lea o le talosaga o lenei tulafono faataitai.
Fai mai a ia, o le tausaga a sau e faamanatu ai le 60 tausaga o le faavaeina o sootaga faava o malo i le va o Atenitina ma Korea i Saute, ma o le kimchi o se meaai e faia e ala i le fermentation. Ua fa'ailoa mai e le UNESCO o measina fa'ale-aganu'u a tagata. O ona vaega autu o kapisi, aniani, kalaka ma le pepa. Kimchi o se fa'asinomaga fa'ale-atunuu o Korea i Saute. E le mafai e tagata Korea ona 'ai faatolu i le aso e aunoa ma le kimchi. Ua avea Kimchi ma tagavai a tagata Korea i Saute ma Korea i Saute. O le mea lea, e taua tele le faʻatulagaina o le "aso kimchi a le atunuʻu" i Atenitina, lea o le a fesoasoani i le faʻavaeina o fefaʻatauaiga faaleaganuu ma Korea i Saute.
I luga o fesoʻotaʻiga lautele, o tagata faʻaoga na faitioina taʻitaʻi faʻapolokiki mo le le amanaiaina o mea moni a le atunuʻu. I Argentina, o le numera o tagata matitiva na oʻo i le 40.6%, sili atu i le 18.8 miliona. Ina ua popole tagata e uiga i le faʻamaʻi faʻamaʻi ma sili atu nai lo le 115000 tagata na maliliu i le coronavirus, na manatu tagata e tatau i le au fai tulafono ona talanoaina le paketi mo le 2022 e faapaleni ai tupe a le malo, faʻaitiitia le tau o tupe ma puipuia le faʻateleina o le mativa, sa latou talanoaina le kimchi Korea ma faʻasalalau le faʻavae. ose aso kimchi a le atunuu.
O le tusitala o Oswaldo Bazin na tali atu i tala fou i le fonotaga ma faʻamanatu faʻafefe. “Na autasi le Senate. Tatou fai uma kimchi!”


Taimi meli: Oke-08-2021