O le fa'atupula'ia o le fa'atupula'ia o blueberries i Peru e tusa ma le 30% o le aofa'i o le fa'atauina atu o oloa fa'ato'aga.

E tusa ai ma le blueberry consulting, o le blueberry industry media, o le auina atu i fafo o blueberries i Peru o loʻo faʻaauau pea ona tupu i tausaga talu ai nei, faʻateleina le faʻatau atu o oloa faʻatoʻaga i Peru. Ia Oketopa, na oʻo atu i le 978 miliona tala Amerika le faʻatau atu o faʻatoʻaga a Peru, o se faʻaopoopoga o le 10% i le vaitaimi tutusa i le 2020.
O le tuputupu aʻe o faʻatoʻaga faʻatau atu a Peru i lenei kuata na mafua ona o le faʻatupulaia o manaʻoga maketi ma le lelei o faʻamatalaga o oloa i maketi faavaomalo. O faʻamaumauga o loʻo faʻaalia ai i totonu o faʻatoʻaga faʻatau atu e Peru, o le blueberries e 34% ma vine e 12%. Faatasi ai ma i latou, Peru na auina atu i fafo 56829 tone o blueberries ia Oketopa, faatasi ai ma se aofaiga auina atu i fafo o le 332 miliona US tala, o se siitaga o le 14% ma le 11% i luga o le vaitaimi tutusa i le tausaga talu ai.
O le autu autu o le blueberry auina atu i fafo mai Peru o le Iunaite Setete ma Netherlands, e tusa ma le 56% ma le 24% o le maketi. Ia Oketopa, na auina atu ai e Peru le 31605 tone o blueberries i le maketi i Amerika i Matu, faatasi ai ma le tau o oloa auina atu i fafo o le 187 miliona US tala, o se siitaga o le 18% ma le 15% i le taimi lava e tasi i le tausaga talu ai. O le tau o fefaʻatauaiga o blueberries Peru i le maketi i Amerika i Matu o le US $ 5.92 / kg, o se faʻaititia laʻititi o le 3% pe a faʻatusatusa i le kuata talu ai. O fa'atau autu i le maketi i Amerika i Matu o le hortifrut ma le camposol fresh USA, e tusa ma le 23% ma le 12% o le aofa'i o fa'aulufale mai.
I le vaitaimi lava lea e tasi, na auina atu ai e Peru le 13527 tone o blueberries i le maketi Dutch, faatasi ai ma le aofaʻi o le auina atu i fafo o le US $ 77 miliona, o le faʻaitiitia o le 6% ma le faʻaopoopoga o le 1% i le vaitaimi tutusa i le tausaga talu ai. O le tau o blueberries Peruvian i Netherlands e $5.66/kg, o se siitaga o le 8% i le kuata talu ai. O fa'atau autu i Netherlands o le camposol fresh ma kamupani Europa a Driscoll, e tusa ma le 15% ma le 6% o le aofa'i o oloa fa'aulufale mai.


Taimi meli: Nov-29-2021