Tolu itu, leai se palapala! Kukama, eggplant ma le pepa

I le aso 26 o Aperila, ina ua tilotilo le tusitala i mauga e lata ane i le paka, na ia vaaia ai le tele o "fale tetele" manino e le mamao, lea na ola ai ituaiga uma o fualaau aina ma fualaau faisua" Faʻavae i luga o le tuʻufaʻatasia o faʻatoʻaga faʻaonaponei ma tagata tafafao maimoa i tua, o le ua fausia paka se paka tau alamanuia faaonaponei o 13000 mu, e aofia ai 3000 mu o fualaau faisua matala, 300 mu o greenhouses fualaau faisua, ma le faitau afe o mu o fualaau faisua siomia. ” O Wang Qingliang, le tagata e nafa ma le gaosiga i le paka, na faʻafeiloaʻi atu i tagata atamamai asiasi.

O loʻo i ai se alalaupapa lanu meamata i le fale lauʻeleʻele Nu.1, i le pito i luga o loʻo i ai pepa lanumeamata. O le greenhouse o loʻo fausia faʻatasi e le paka ma Shandong Shouguang vaega o alamanuia fualaau faisua, lea e vaevaeina i ni vaega se lua: nofoaga faʻataʻitaʻiga totō maualuga-tech ma nofoaga faʻataʻitaʻiga gaosiga. Faatasi ai ma i latou, o le fale vevela faʻaaliga maualuga-tekonolosi e aofia ai se vaega o le 21 mu, o se fale lauʻeleʻele atamai. E masani ona fa'aalia faiga fa'ato'aga, e pei ole fa'ato'aga paipa tu'usa'o, faiga fa'ato'aga la'au faisua, faiga fa'a hydroponic paipa li'o, faiga fa'ato'aga A-fa'ava ma le fa'atūina o koluma.

I se vaega o le tamato, na maua ai e le tusitala o vine tamato o loo tautau i luga o le ea ma o aʻa o loʻo ola i le palapala“ A e vaʻai totoʻa i ai, e le o le palapala, ae o le popo. O le atigi popo lea e nutililii ma fai e fai ma ala e totō ai. ” Na faamalamalama atu e Wang Qingliang i tagata lautele, “o lenei tekinolosi e foia ai faafitauli o le vai ma le fetilaisa ma le faaaogaina o fanua faato’aina.”

O Xu Weihong, o se tagata poto faapitoa i le pulea lelei i le Ofisa o Suesuega Faatoaga a le atunuu Bulk vegetable industry technology system and professor of Southwest University, fai mai o le maualuga o le gaosiga o tekinolosi o fualaau faisua o se autu taua mo le atinaeina o alamanuia fualaau faisua. I le taimi nei, toeitiiti atoa le 50 ituaiga fou o fualaau faisua e pei o tamato, kukama ma pepa o loʻo totoina i totonu o le paka, ma sili atu i le 10 tekonolosi faʻapitoa e pei o Dutch tautau faʻatoʻaga, Spanish multi-layer inorganic hydroponics, Israel soilless cultivation, pulea otometi o Initaneti o. mea, ma le mea lanu meamata puipuia ma le pulea o faama'i faaletino ma meaola ma manu faalafua ua faailoa mai.

Su'esu'e nofoaga autu o fualaau faisua e tele le seleni

I tausaga talu ai nei, o le taʻutaʻua o "meaʻai mauoa seleni" ua faʻateleina" O mea o loʻo i totonu o meaʻai i totonu o meaʻai e vavalalata vavalalata ma le eleele na taʻu atu e Xu Weihong i le au tusitala o le paka ua faʻatuina le Initaneti o mea e pulea ai le nofoaga autu o faʻatoʻaga faʻaonaponei ma faʻatoʻaga. faʻavae faʻataʻitaʻiga i le itumalo o Jiangyang. O le nofoaga autu o le pulea e masani lava ona faia le mataʻituina o le taimi atoa o le gaosiga o le gaosiga o le tele o le totoina ma le faʻavaeina o le faʻavae i totonu o le eria atoa, ma le faʻatautaia mamao o le tele o le siosiomaga i totonu o le greenhouse. Fai mai Wang Qingliang, o le lelei ma le saogalemu o mea tau faʻatoʻaga o loʻo gaosia i totonu o le paka e mafai ona toe maua i tua. E mafai e matagaluega a le Malo ona fa'atautaia le va'ava'aiga i luga o le initaneti i tagata gaosi ma fa'atau mea fa'ato'aga e ala i le va'aiga va'ava'ai e fa'amalosia ai le fa'atonuina o le puipuiga o mea'ai. E mafai e tagata faʻatau ona fesiligia le faagasologa atoa o le gaosiga o oloa e ala i le faʻavae suʻesuʻe.

I le vaega o le tofoina o mea taufaatoaga ma oloa pito i tua, na viia e tagata: "O tamato iinei e tofo lelei, fou, suamalie ma suamalie." Fai mai Xu Weihong, faatasi ai ma le faʻaauauina pea o le faʻaleleia o tulaga o le soifuaga o tagata, o fualaau faisua aoga faʻatasi ai ma meaʻai faʻapitoa ma le soifua maloloina ua avea ma taulaiga o tagata lautele. “O tamato ma kukama e mauoa i le seleni o loo faaalia i lenei gaioiga e le gata ina suamalie, ae e iai foi sona sao i le antioxidant, anti-matua ma le kanesa.

Na taʻu atu e Yu Jingquan, le faatonu o le Ofisa o Suʻesuʻega Faʻatoʻaga a le atunuʻu Bulk vegetable industry technology system ma le polofesa o le Iunivesite o Zhejiang, i le tusitala: "faatasi ai ma le faʻaleleia atili o le saienisi ma tekinolosi, o loʻo i ai i tagata faʻatau mea e sili atu ma maualuga manaʻoga mo le lelei o fualaau faisua. E ala i le faʻaleleia o le eleele, faʻafefe vai, faʻafefe vai, faʻafefe vai, faʻafefe vai, faʻafefe vai, faʻafefe vai, faʻafefe vai, -fa'asao fa'asusu, fa'asaoina o vai, fa'asao vai, fa'asao vai, fa'asaienisi Fa'asaienisi fa'asaienisi fa'asaienisi ma fua fa'ato'aga talafeagai e mafai ona fa'aleleia ai le lelei o fuala'au ma maua ai le maualuga ma le maualuga o fua.

E ala i le asiasiga i le fale faʻaaliga faʻatekonolosi, Nu.1 ma Nu.3 fou greenhouses eseese, o tagata popoto na auai i le fonotaga na faʻaalia ai o le paka faʻataʻitaʻiga ua faʻaleleia atili le faʻasaienisi ma tekinolosi o le gaosiga o fualaau faisua e ala i le fetuunaʻi ma le faʻaleleia o le fausaga eseese ma le faʻapipiʻiina ma le lagolagoina. tekinolosi maualuga ma fou, ma ua avea ma se galuega sili ona lelei o faatoaga fale i Southwest Saina mo le tuufaatasia ma le lagolagoina o ituaiga fou, tekinolosi fou ma faataitaiga fou.


Taimi meli: Iul-12-2021