Aisea ua avea ai fefa'ataua'iga e-fefa'ataua'iga i luga o tuaoi ma taula'iga o fefa'ataua'iga fou i fafo?

A o'o mai i faiga fou o fefa'ataua'iga i fafo, o le e-fefa'ataua'iga i tua atu o se mea taua e le mafai ona 'alofia. Ma o le lagolagoina o le atinaʻeina talafeagai o fefaʻatauaʻiga e-fefaʻatauaʻiga ua tusia i le lipoti o galuega a le malo mo le fitu taimi.

E pei ona i ai i le lipoti o galuega a le malo na lomia ia Mati o lenei tausaga, o loʻo manino mai: ia faʻatinoina le tulaga maualuga o le tatalaina i fafo atu o le lalolagi, ma faʻalauiloa le mautu o tupe faʻafaigaluega mai fafo ma faʻaleleia le lelei. O le a matou tatalaina lautele atu i fafo atu o le lalolagi ma auai i le galulue faatasi o le tamaoaiga faavaomalo. O le a matou faʻamautuina fefaʻatauaʻiga fefaʻatauaʻiga, atiaʻe faʻataʻitaʻiga pisinisi fou e pei o fefaʻatauaʻiga e-fefaʻatauaʻiga, ma lagolago pisinisi e atiaʻe maketi eseese

“E-fefa'ataua'iga i luga o tuaoi o le mataupu autu lea o faiga fou o fefa'ataua'iga i fafo. O le malosi o le atinaʻeina o fefaʻatauaiga i luga o tuaoi i Saina, aemaise lava i le taimi o faʻamaʻi, e iai sona sao taua i le faʻamautuina o le tuputupu aʻe o fefaʻatauaiga i fafo a Saina. ” O le tala lea a Bachuan.

O loʻo i ai se faʻamatalaga moni lagolago i tua atu o ia iloiloga. E tusa ai ma faʻamaumauga na tuʻuina mai e le Matagaluega o Pisinisi, o loʻo faʻatupulaʻia pea le 17 pasene o fefaʻatauaʻiga faʻatau oloa a Saina i fafo i le 17 pasene i lea tausaga ma lea tausaga ia Ianuari Setema 2020, ina ua matua ogaoga le faʻamaʻi.

O tufatufaga fa'aletamaoaiga mai fa'asalalauga e-fefa'ataua'iga e sili atu nai lo lena. O se lipoti o suʻesuʻega talu ai nei e uiga i le "alu i le sami" o le B2C cross-border e-commerce platform (o loʻo taʻua mulimuli ane o le lipoti) na tuʻuina atu e le lalolagi mafaufau tane na mauaina e le Red Star News tusitala o loʻo faʻaalia ai i le 2019, o le fua o le tuaoi o Saina. maketi e-pisinisi e 10.5 trillion yuan, o se siitaga o le 16.7% i lea tausaga ma lea tausaga, e tusa ma le 33% o le aofaʻi o oloa faaulufale mai ma auina atu i fafo a Saina. Faatasi ai ma i latou, o le fua o fefaʻatauaiga faʻatau atu i fafo atu o tuaoi e 8.03 trillion yuan, o se faʻaopoopoga o le 13.1% i lea tausaga ma lea tausaga, e faʻatatau i le 46.7% o le fua faʻatau atu.

E tusa ai ma fuainumera o le Konafesi a Malo Aufaatasi i Fefaʻatauaʻiga ma atinaʻe (UNCTAD), o Saina ma le Iunaite Setete o le muamua ma lona lua sili ona tele tamaoaiga faʻatau atu o le B2C cross-border e-commerce i le 2018, e tusa ma le 45.8% o le aofaʻi o faʻatauga o le B2C. B2C i luga o tuaoi e-pisinisi i le lalolagi.

"O le faʻamaʻi fou o le coronavirus niumonia e leʻi suia ai le tulaga o le atinaʻeina o fefaʻatauaʻiga i luga o tuaoi i le tausaga ua tuanaʻi pe sili atu, e ui lava na i ai se aʻafiaga, ae e itiiti se aʻafiaga i B2C i luga o tuaoi tuʻuina atu eletise nai lo B2B faʻatau eletise tuaoi. , ma e oo lava i le aumaia o avanoa fou i le B2C e tuʻuina atu eletise tuaoi."

O le lipoti o loʻo i luga o loʻo faʻaalia ai le fou o le coronavirus pneumonia pandemic ua faʻamalosia ai tagata e sui a latou masaniga faʻatau, ma faʻamalosia le masani a tagata faʻatau B2C ma faʻalauiloa atili le atinaʻeina o pisinisi e-pisinisi i luga o tuaoi B2C. E tusa ai ma le lipoti o le auʻiliʻiliga o faʻamatalaga o pisinisi e-pisinisi na tuʻuina atu e aimedia.com, o faʻamaumauga o loʻo faʻaalia ai o le aofaʻi o faʻaulufale mai ma le auina atu i fafo o fefaʻatauaʻiga i luga o tuaoi i Saina na oʻo atu i le 18.21 piliona yuan i le 2019, o se faʻaopoopoga o le 38.3% i le tausaga. -tausaga, lea o le aofaʻi o oloa faʻatau atu i fafo e 94.4 piliona yuan.

E faavae i luga o taunuʻuga o loʻo taʻua i luga, o le fonotaga tumau a le Fono a le Setete na faʻamalamalama manino ai e tatau ona faʻaleleia le faiga faʻavae o le lagolagoina o le atinaʻeina o fefaʻatauaiga i luga o tuaoi. Fa'alautele le va'aiga pailate o sone fa'ata'ita'i fa'asalalau fa'asalalau e-pisinisi. Fa'alauiloa le fa'aleleia o fefa'ataua'iga i fafo ma fa'aleleia tulaga lelei fa'atauva fou.


Taimi meli: Iuni-25-2021